25.08.2010

Razvojni krediti za obrtnike i poduzetnike

Zagrebačka županija, Jamstvena agencije za poticanje razvoja malog gospodarstva Zagrebačke županije i Obrtničko štedna banka sklopile su, početkom srpnja, Ugovor o kreditiranju razvojnih projekata obrtnika te malih i srednje velikih poduzetnika uz mogućnost korištenja jamstava pri realizaciji tih kredita. Ova, 12 po redu, županijska kreditna linija otvorena je do utroška sredstava.


Naime, Zagrebačka županija osigurala je, za ovu i iduću godinu, 5 milijuna kuna depozitnih novčanih sredstava koje će Obrtničko štedna banka tri puta multiplicirati te će se poduzetnicima osigurati 15 milijuna kuna kreditnog potencijala. Korisnicima ove kreditne linije osigurat će se, iznimno povoljna, fiksna kamatna stopa od 3,5% i to u kunama.


Korisnici kredita mogu biti obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i ustanove u 100 postotnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske sa sjedištem u Zagrebačkoj županiji, a krediti se mogu koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje i proširenje poslovnih objekata i objekata turističko-ugostiteljske namjene, kao i za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme. Najniži iznos kredita iznosi 35.000 kuna, a najviši 350.000 kuna, dok sama otplata kredita ide do sedme godine sa počekom od jedne godine.


«Dobre poduzetničke ideje moći će se realizirati i onda kada poduzetnik nema dovoljno vlastitih instrumenata osiguranja za povrat poduzetničkog kredita. Na ovakav način profitiraju svi – poduzetnik i njegovi zaposlenici kroz plaće, poslovna banka kroz kamate, a društvena zajednica kroz nova radna mjesta.» smatra direktor Jamstvene agencije za poticanje razvoja malog gospodarstva Zagrebačke županije d.o.o. Mato Čičak.


Iz Zagrebačke županije podsjećaju da javni poziv svim obrtnicima, malim i srednjim trgovačkim društvima, zadrugama i ustanovama ostaje otvoren do utroška sredstava, a sve informacije i potrebni obrasci mogu se dobiti ovdje.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati