15.04.2010

Razvoj turističkih projekata

Početkom travnja 2010. Ministarstvo turizma je objavilo 10 javnih poziva za dodjelu bespovratnih financijskih potpora razvojnim turističkim projektima za pravne i fizičke osobe. Natječaji su vezani za obrazovne programe, zaštitu i obnovu baštine u turizmu, izvorne suvenire, razvoj turizma za osobe s invaliditetom, turizam kroz regije, "zelenu" brazdu koja je orijentirana na kontinentalni dio i unutrašnjost otoka i "plavu" brazdu koja je usmjerena prema razvoju turizma na mediteranskom djelu, manifestacije, promocije zanimanja, strukovne udruge i neprofitne organizacije. Potiču se i razne druge promotivne aktivnosti u funkciji razvoja turizma, unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije, te turistički projekti kojima su prethodno odobrena sredstva iz predpristupnih fondova EU.

Visina bespovratnih potpora u nekim natječajima može doseći i iznos od 150.000 kuna po korisniku, ali uz maksimalni udio Ministarstva turizma do 50% od ukupnog opravdanog troška provedbe projekta. Svaki natječaj sadržava i zasebne kriterije za dodjelu sredstava. Rok za prijavu je 31. svibnja 2010. godine, a tekstove natječaja je moguće pregledati na Internet stranicama Ministarstva turizma ili VG Poduzetničkog centra.

Za više informacija i pomoć u tumačenju natječaja velikogorički poduzetnici se mogu obratiti i VG Poduzetničkom centru (tel. 6262-800, cobanov@poduzetnicki-centar.hr, Zagrebačka 6, Velika Gorica).
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati