31.03.2010

Razriješeno više razbojstva i provala


Policija je u posljednjih nekoliko dana razriješila brojna kaznena djela razbojstva i provala koja su počinjena u našem gradu. Kroz tri odvojena slučajeva pronašli su počinitelje kojima je dokazano dvadesetak protuzakonitih djela.

Pronađeni su počinitelji provale u prostorije HNK Gorica koja je počinjena u noći 20. ožujka. Dvojica provalnika iz Velike Gorice, rođeni 1991. i 1993. godine, u provali su načinili štetu od 68.000 kuna krađom monitora, lcd televizora, laptopa, kamere i projektora. Istim počiniteljima dokazano je da su krajem prošle godine provalili u prostorije NK Udarnika, Panadić sporta te u ožujku 2009.godine u osnovnu škole E.Kumičića iz koje su bila ukradena računala. Neke od ukradenih stvari pronađene su u šupi na Cibljanici i vraćene vlasnicima. Dosad neevidentiranim mladićima dokazano je 6 kaznenih djela sa ukupnom štetom od 150.000 kuna.

Policija je 17. ožujka provela kriminalističku obradu na muškarcem iz Velike Gorice rođenim 1987. godine kojem je dokazano 8 djela teških krađa provaljivanjem. On je u prošlim mjesecima provalio u benzinsku postaju i kiosk u Pokupskom, autopraonu u ulici S.Kolara te kiosk u Pisarovini. Plijen u ovim provalama bile su mu cigarete, bonovi i gotov novac. Kako su mu pretragom stana pronašli još dosta stvari provodi se istraga za još 2 djela, a u pretrazi je pronađeno i 15 grama marihuane pa ga čeka optužnica za 9 kaznenih djela.

Uz ove završene obrade u tijeku je i obrada nad muškarcem iz Zagreba rođenom 1984. godine koji je na području Velike Gorice dokazano počinio 6 razbojstva. Razbojnik je plastičnim pištoljem prijetio službenicima u sportskim kladionicama, jednom kiosku i jednoj pekari na taj način otuđio novac. Kako je i u Zagrebu bilo sličnih razbojstava i neka od njih se pripisuju ovoj osobi.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati