21.07.2010

Rasvjeta u parku kod Muzeja

Krenuli su radovi postavljanja rasvjete u parku uz Šetalište Franje Lučića, kod Muzeja Turopolja, kako bi se park osvijetlio. Grad Velika Gorica odlučio je ovaj perivoj oplemeniti postavom adekvatne javne rasvjete koja će zasvijetliti za 40 dana kada radovi završe.

Povijesni perivoj šetališta Franje Lučića u Velikoj Gorici smješten je uz Ulicu šetalište Franje Lučića sa zapadne strane, župnu crkvu navještenja BDM sa sjeverne strane i muzej Turopolja sa istočne strane. U središnjem dijelu prostorno parkovne dispozicije smješten je spomenik Franje pl Lučića, poznatog hrvatskog skladatelja i turopoljskog župana.

Novopredviđena rasvjeta treba udovoljiti svjetlotehničkim kriterijima i kriterijima za sprječavanje svjetlosnog onečišćenja. Na pješačkim stazama montirati će se svjetiljke s asimetričnim reflektorom na aluminijskim stupovima s prijelazom, a spomenik će biti rasvjetljen visokoefikasnim uskosnopnim reflektorom visine 5m.

Do svakog stupnog mjesta predviđen je podzemni kabel koji se polaže u rov, a kako je rov u neposrednoj blizini postojećih stabala kopat će se ručno da se ne ošteti korijenje stabala.

Ugovor o izgradnji javne rasvjete u parku uz Ulicu šetalište Franje Lučića između Grada Velike Gorice i Elektroinstalacijskih radova Branko Črnko vrijednosti je 208.600,00 kuna bez PDV-a.Komentari
23.07.2010 - Bambo_Ocha
Pa petek je na gorici kak nebi pivu platil :cheers:
23.07.2010 - cool232
prebrojo si se :) ak platis pivi ja cu ti rec , stovis i pokazat di su stupovi s galze :P
23.07.2010 - Bambo_Ocha
Hoce li ovdje postavit 10-11 stupova koji su im ostali s galze ;)) il sam se ja prebrojao?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati