02.02.2011

Rakitovec prva radna zona

Prva gospodarska zona koja će biti spremna za investitore postaje Radna zona Rakitovec. Danas su tamo započeli radovi na izgradnji prometnice s oborinskom odvodnjom koje su obišli gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos.

Radna zona formirana je nakon što je zemljište Gradu darovala Vlada Republike Hrvatske, a Grad je pripremio prostornu dokumentaciju. Zona bi uskoro mogla dobiti i svoj prvi poslovni objekt, a to je Distributivni centar s hladnjačom za koji je danas raspisan, ponovljeni, natječaj za izvođača radova.

-Preduvjet za otvaranje radne zone, koju smo obećali u predizbornoj kampanji, bilo je zemljište kojega nam je darovala Vlada Republike Hrvatske. Nakon toga uslijedile su sve ostale pripremne radnje, dokumentacija i evo konačno počinju i sami radovi na infrastrukturi, bez koje nije moguće razviti zonu - rekao je gradonačelnik Barišić poručivši i da će ova radna zona biti za tri mjeseca spremna za prihvat investitora.

rzrakitovec2.jpg
Pokretanjem radova zadovoljni su i predjednici mjesnih odbora Rakitovec i Turopolje

Prometnica se spaja na postojećim cestama prema Rakitovcu i Turopolju te je vrijedna 2,5 milijuna kuna koje je osigurao Grad. Izvođač radova VG Komunalac ima rok od 70 dana da postavi 1200 metara cijevi za oborinsku kanalizaciju i izgradi 400 metara ceste širine 18 metara.

- Po otvaranju gradilišta započeti ćemo s pripremnim radovima - iskolčenjem trase, lociranjem i označavanjem postojećih podzemnih instalacija te rušenjem i uklanjanjem postojeće kolničke konstrukcije - rekao je direktor VG komunalca Josip Kolarec.

Gradonačelnik je istaknuo i prednosti V.Gorice koji bi trebali privući investitore. RZ Rakitovec (urbanistički plan) je idealna sredina za gospodarski razvoj i zbog svog prometnog položaja, posebice sada kada je okružena novim prometnicama. Osim blizine Zračne luke uz radnu zonu je željeznička postaja kao i blizina spoja na autocestu Zagreb - Sisak.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.