24.05.2010

Rakitovec eko škola

U Područnoj školi Rakitovec, kojoj je matična škola Vukovina, danas je podignuta zastava koja simbolizira međunarodni status eko škole.

Ovaj status dobila je u travnju, a tridesetak učenika škole danas je ponosno obilježilo dizanje zastave prigodnim programom. Na svečanosti su nazočili, uz djecu, roditelji, učitelji, ravnatelj škole Krešimir Matašin i gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

- Grad Velika Gorica ponosan je na PŠ Rakitovec koja je 8. škola u Zagrebačkoj županiji sa statusom ekoškole od ukupno 48 škola , odnosno 1. područna škola u Zg županiji i 2. područna škola u RH – izjavio je gradonačelnik.

Treba istaknuti da se matična škola Vukovina, kojoj pripada ova područna škola, može pohvaliti svojim europskim djelovanjem koja se vode u tri smjera: očuvanje ptičje vrste KOSIC, na čijem očuvanju se radi u školi Veleševec; Eko škola – skupljanje papira, očuvanje okoliša i konačno priznanje podizanjem ove zastave u Rakitovcu; suradnja PŠ Buševec s Gradišćanskim Hrvatima iz Koljnofa.

rakitovecekoškola.jpgKomentari
24.05.2010 - blabla
jel znate da li je habdelić škola i dalje u sklopu globe programa? ak je i to bi bilo lijepo izvijestiti
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati