13.01.2011

Rakarska nova crna točka?

Postaje li raskrižje Rakarske ulice i Avenije Ivana Pavla II nova prometna crna točka u gradu? Sve češće nesreće upravo na to ukazuju.

Donedavne crne točke križanje Jelačićeve i S.Kolara koje je prije semaforizacije oduzelo dva života, kao i raskrižje A.K.Miošića i Vukomeričke na kojoj su do postavljanje ležećih policajaca bili svakodnevni sudari, više nisu na popisu mjesta s učestalim nesrećama. Upravo je križanje Rakarske i nove obilaznice glavni kandidat za novu crnu točku u gradu. Sve češće prometne nesreće, a tome svjedoči i jučerašnja s ozlijeđenim osobama, odraz su nestrpljivosti vozača.

Naime, semaforizirani prijelaz preko obilaznice daje kratko zeleno svjetlo Rakarskoj ulici zbog čega vozači često gube strpljenje te prelaze kolnik obilaznice na crveno svjetlo. Kako je novom obilaznicom Rakarje odsječeno direktnim trakom prema centru grada novo raskrižje donijelo je i nove probleme.

I na ovome raskrižju pokazalo se da gorički vozači vrlo loše reagiraju na novu prometnu regulaciju jer osim najprometnije Zagrebačke ulice najviše nesreća se događa na novim prometnim pravcima. Vozači oprez!

raskrizjesudar.jpg
Vozilo je poletjelo s kolnika i isčupalo semafor za pješake (slika čitatelja)


Komentari
14.01.2011 - jamesbond
semafor traje dovoljno da dva auta max predju raskrizje ista stvar je kod stadiona !!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.