23.03.2010

Pučka kuhinja u V.Gorici


Krajem 2002. godine u Velikoj Gorici u prostorijama Crvenog križa na Trgu kralja Tomislava 2 pokrenuta je pučka kuhinja koja svakodnevno nahrani pedesetak naših sugrađana sa teškom financijskom situacijom.

Glavni kriterij koji ispunjavaju korisnici pučke kuhinje je prihod manji od 1000 kuna mjesečno po osobi. Kuhinja je krenula sa dijeljenjem pedeset obroka dnevno socijalno ugroženim građanima, a 2003. godine Grad Velika Gorica je u potpunosti preuzeo financiranje kuhinje.

˝Broj korisnika kuhinje nije se znatno povećao s obzirom na krizu˝,  rekla nam je Suzana Srunjak, ravnateljica Crvenog Križa. Danas kuhinja podijeli 50-80 toplih obroka dnevno i građani ih većinom nose svojim kućama gdje im je ugodnije jesti.

˝Hrana je odlična, stvarno je super, ja bih uzimao repete svaki dan.˝, rekao je gospodin Marijan, jedan od korisnika pučke kuhinje.

Obroke za pučku kuhinju priprema Pivnica Turopolje i uglavnom su to razna variva sa kobasicama, meso i prilog te riba i krumpir petkom.

nlKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati