16.08.2010

Prvi hrvatski eko vrtić - u Pokupskom

Na blagdan Velike Gospe, koja je zaštitnica Pokupskog, općina s oko 2600 stanovnika prvi put u povijesti dobila je vrtić, i to ne bilo kakav, več ekološki vrtić.

Dovoljno mjesta za djecu

- Ovo je prvi ekološki vrtić u Hrvatskoj. Za grijanje i hlađenje prostora u kojem će biti mjesta za više od 60 djece koristi se geotermalna dizalica topline. Da smo s pravom odlučili na gradnju, dokazje pokazuje podatak da već sada imamo upisano više od 20 djece - rekao je Božidar Škrinjarić, načelnik općine Pokupsko. Gradnja vrtića, nastavlja Škrinjarić, znak je da općina Pokupsko želi zadržati obitelji s malom djecom.

- Pružamo im sigurnost i pokušavamo pozitivno utjecati na demografsku sliku. Ljudi su po prirodi pesimistični i morali smo poduzeti nešto kako bimso mladima dali do znanja da se isplati ostati - objasnio je Škrinjarić važnost projekta na području od posebne državne skrbi. Vrtić će, uostalom, otvoriti i četiri radna mjesta, za dvije odgajateljice, kuharicu i domara.

- Od idejnog projekta do završetka radova prošlo je pet godina. No, izgradnja ne bi bila moguća da nismo dobili podršku državnih institucija - kazao je načelnik Škrinjarić.

Mjesečno 600 kuna

Općina će omogućiti svima da svoju djecuupišu u vrtić za što je već izdvojen novac te će mjesečna rata za roditelje iznositi oko 600 kuna, a ostalih 1000 kuna nadoknadit će općina.

Vrtić Lajdica, koji je ime dobio po lađama kojima se tradicionalno plovi rijekom Kupom, vrijedan je više od 500 tisuća kuna.

izvor: Večernji list


Komentari
16.08.2010 - zmazani
jako dobro! samo tako dalje...! baš mi je drago.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati