11.04.2010

Protiv droga


Zajednica mladih Župe Navještenja Blažene Djevice Marije pod vodstvom žup.vikana vlč.Ivice Budinšćaka organizira akciju Vjerom protiv droge, a potporom se priključio i grad. Od ožujka do svibnja jednom mjesečno odvijat će se stručne tribine i iskustvena životna predavanja uz niz popratnih sadržaja, a akcija će završiti misom za maturante pod vodstvom kardinala Josipa Bozanića.

Gost prve tribine bio je pater Ivan Filipović, i sam bivši ovisnik o teškim drogama, koji je 1994. godine otišao u zajenicu Cenacolo u Italiji. Podijelio je svoje iskustvo vjerujući kako će njegovo svjedočanstvo o paklu droge poslužiti mladima kao primjer za nešto što oni nikako ne bi smjeli pokušati. Na sljedećoj tribini koja će se održati ovoga mjeseca svoja iskustva podijelit će bivši ovisnici i njihovi roditelji.

Ovisnost je velik problem koji nije zaobišao ni Veliku Goricu. Prevenciji svakako pomažu akcije poput ove kojima je cilj pokazati mladima pravi put, a ovisicima riješenje.

U Gradićima pokraj Velike Gorice djeluje „Reto centar – prijatelj nade“, kršćanski centar za liječenje i rehabilitaciju ovisnosti o drogama, alkoholu, tabletama i sl., u potpunosti besplatan. Centar je svoj rad u Hrvatskoj započeo 1993. godine i trenutno ima deset rehabilitacijskoh  kuća na području Splita, Zadra i Zagreba. Za ulazak u kuću potrebna je samo dobra volja i spremnost za prihvaćanjem svih utemeljenih normi.

Centar je neprofitabilan i financira se isključivo vlastitim radom, što je i dio terapije (čišćenje, selidbe, prodaja rabljenih stvari). Svaki njihov dan pomno je isplaniran i započinje molitvom. Organizirane su razne aktivnosti: kazališne grupe, škola gitare, a vikend je rezerviran za sport. Svi radnici u centru su volonteri koji su ovim mladim ljudima odlučili dati još jednu priliku. Podržimo ih u tome.

aa


Komentari
13.04.2010 - sirena
Molim datume održavnja tribina. Pretpostavljam da su u Nazaretu.
11.04.2010 - ivan
like!
11.04.2010 - anonimus
odlična ideja i svaka čast župnom vikaRu Ivici.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati