16.09.2009

Proslavljen Dan općine Kravarsko


Dan općine, na blagdan Uzvišenja Svetog križa, jučer je proslavilo Kravarsko.

«U proteklih 14 godina, otkako je osnovana općina, u Kravarskom je napravljeno više nego tijekom prethodnih stotinu godina. Pokazalo se da ova općina ima svoj smisao i da u narednome vremenu, uz pomoć Županije i Vlade RH, možemo napraviti još puno toga», rekao je Vlado Kolarec, načelnik Kravarskog za svečane sjednice Općinskoga vijeća.  Izrazio je i nadu da ova općina - najavljenim smanjivanjem jedinica lokalne samouprave - neće biti ukinuta.

«Ponosni smo što smo uspjeli zaustaviti iseljavanje stanovništva, što smo u proteklom vremenu sagradili preko 70 kilometara magistralnih i opskrbnih cjevovoda, pa danas preko 95 posto stanovništva može koristiti javni vodoopskrbni sustav, što smo sagradili školu i sportsku dvoranu...», dodao je Kolarec.

Svečanosti su, uz druge uzvanike, prisustvovali Damir Mikuljan, predsjednik Županijske skupštine, te Rudolf Vujević, zamjenik župana.
«Ima u Hrvatskoj i većih općina, s više stanovnika, ali s manjim učinkom. U Zagrebačkoj županiji imate partnera koji će uvijek sagledati vaše potrebe i, koliko je to moguće, udovoljiti im», rekao je Mikuljan, a zamjenik župana Vujević dodao da će Županija ustrajati na ravnomjernom razvoju svoga područja i općini Kravarsko, i ubuduće, biti pouzdani partner.


Izvor: www.zagrebacka-zupanija.hr
(15. rujna 2009)


Komentari
Prikaži ostale komentare ...

Za komentiranje ovog članka potrebno je biti prijavljen kao registrirani korisnik.