09.03.2010

Proširenje pedijatrije


Gradonačelnik Dražen Barišić jučer je održao sastanak, na temu uređenja i proširenja odjela pedijatrije Doma zdravlja Velika Gorica, na kojem su sudjelovali ravnatelj goričke ispostave Doma zdravlja dr. Stjepan Zagorec, pedijatrica dr. Ljubica Mikulčić i pročelnik nadležnog upravnog odjela Zvonko Kunić.

Na sastanku je dogovoreno da se izradi projektna dokumentacija, odnosno projekt i troškovnik radova, s kojim će se ići na razgovore u Zagrebačku županiju koja je nadležna za Dom zdravlja Velika Gorica.

– Mi moramo našoj djeci pružiti bolje uvjete. Od kada je napravljen Dom zdravlja, odjel pedijatrije nije se mijenjao, a jasno je da su nakon toliko godina potrebe veće i zahtjevnije. Moramo ulagati u našu djecu i pružiti im adekvatnu zdravstvenu skrb i zato sa zadovoljstvom prihvaćam inicijativu samih doktorica, a Grad će se sigurno uključiti u projekt koji mora uspjeti na zadovoljstvo svih Velikogoričana – poručio je gradonačelnik.

Preduvjet za proširenje pedijatrijskog odjela, uz financijska sredstva, je i preseljenje školske medicine pa će Dom zdravlja raspisati natječaj i početi sa sanacijom prostora u kojem je nekada boravio Ghetaldus.

 – Tamo ćemo preseliti školsku medicinu i tako dobiti dodatni prostor za dječjeg dispanzera, odnosno pedijatrijski odjel – zaključio je dr. Zagorac.


izvor: gorica.hrKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati