18.06.2010

Projektne klinike aktivizma mladih

Agencija za društvene promjene predstavila je jučer u Centru za djecu, mlade i obitelj svoj projekt društvenog i ekološkog aktivizma mladih Velike Gorice.

S radom Agencije upoznao nas je Emanuel Starčević, voditelj kampanje u Hrvatskoj. Do sada je provedeno nekoliko projekata među kojima i Festival umjetnika, znanstvenika i aktivista Fuzija s osnovnim ciljem da Valpovština dobije kvalitetan festival za mlade s posebnim društvenim značajem. Agencija je osnovala i klubove za mlade želeći stvoriti mjesta na kojima se oni družiti i informirati o nečemu što ih posebno zanima te na taj način steći neka vrijedna iskustva i znanja.

Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza Agencija organizira projekte planiranja budućnosti za prirodu i društvo na području Dubranca, Valpovštine i Velike Gorice. Projekt je podržao Grad Velika Gorica pod nazivom “Ekološke i društvene projektne klinike aktivizma mladih”. Ovakav projekt po prvi puta se organizira na širem području središnje Hrvatske.

Niz radionica održat će se na ekološkom imanju u Dubrancu, kombinirajući ekološke i društveno-aktivističke teme. Cilj je okupiti mlade ljude, informirati ih i educirati te ih osnažiti kako bi bili aktivni članovi društva i sami ga promijenili nabolje. Voditelj kampanje ističe kako će se radionice održati u dogovoru sa zainteresiranima, a takvih će, nada se, biti što više.

Društvene aktivističke radionice pružaju podršku europeizaciji, međugeneracijskom povezivanju osoba i razmjeni iskustva sa ostalim europskim zemljama te razvoju kluba mladih koji će otvarati vrata u jedan novi svijet s novim mogućnostima. Teme pak ekoloških aktivističkih radionica su ptice, gljive i ribe. Osim što ćete nešto naučiti i zabaviti se, možete sudjelovati u raspravama te predlagati rješenja za bolji okoliš.

Andrea Adžija


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati