25.03.2010

Programi udruga mladih


Nakon što su usvojeni programi udruga mladih kojima su dodijeljena sredstva iz Proračuna Grada Velike Gorice za 2010. godinu donosimo pregled istih koje su osmislile i provode udruge mladih iz Velike Gorice.


Udruga Tur - bina  15.000,00 kn


Udruga Tur-bina u mjesecu svibnju organizira TURBINA open fest koji će okupiti velikogoričke bendove na dvodnevnom festivalu. Sve s ciljem popularizacije rock i urbane glazbe, ali i podrške alternativnoj glazbenoj sceni.
 

GAS – Gorička alternativna scena 10.000,00 kn

Humprey Bogart festival i ove jeseni u organizaciji GAS-a donosi koncerte, izložbe, projekcije filmova i dašak poezije. Ovim festivalom mlade se potiče na kreativno izražavanje, a neafirmirani bendovi dobit će svoju priliku predstaviti se Velikogoričanima.


Underground Hip-Hop 5.000,00 kn


VG Hip Hop Open Air festival po drugi puta u našemu gradu promovira hip-hop kulturu (MCing, DJing, B-Boying – breakdance i graffiti writing).


MOZAIK 5.000,00 kn


Udruga mladih Mozaik organizira  „Festival kreativnog nereda“ kako bi kroz aktivnosti programa pozvali mlade u uključivanje u aktivno građanstvo, promovirat će podizanje svijesti o ulozi civilnog društva i tražit angažman u stvaranju novih sadržaja za mlade od njih samih.


Akrobatski Rock'n'  Roll Klub «Vega» 15.000,00 kn

Svojim programom "Akrobatski Rock'n' Roll – sport 21. stoljeća" Vega želi i dalje popularizirati ovaj sport u našemu gradu, a sredstva će utrošiti na organiziranje tečajeva i treninga za Velikogoričane.

 
Plesni klub Megablast 15.000,00 kn

Cilj programa ove udruge je popularizacija plesa i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, osvještavanje i razvijanje tjelesnih i motoričkih sposobnosti djece i mladih, osjećaja za ritam, razvijanje maštovitosti i kreativnosti. Megablast stoga organizira radionice kako bi se zainteresirani upoznali sa urbanim plesovima.


Udruga VGWireless 4.000,00 kn

VGWireless donosi projekt koji potiče uvođenje širokopojasnih mrežnih tehnologija u ruralnim sredinama. Uz analizu i prezentaciju trenutnog stanja mrežne infrastrukture u Velikoj Gorici i okolici, projekt definira i dovođenje širokopojasnog interneta u Bapče, naselje u kojem stanovništvo ima probleme kada se radi o mrežnoj infrastrukturi.

 
Zajednica mladih «Trag u beskraju» 15.000,00 kn

Zajednica mladih 3-4 puta ove godine će organizirati "VG Humanitarac" koji potiče na humanitarno djelovanje. Organizirat će zabavno-glazbene događaje, a prikupljenim sredstvima se pomaže nekoj obitelji koja živi u teškim socijalnim uvjetima.


Udruga za rekreaciju, rehabilitaciju i edukaciju uz pomoć konja HIRON – Velika Gorica 15.000,00 kn

Udruga želi uključiti mlade u volonterski rad, a poticanje mladih na kvalitetno provođenje slobodnog vremena, razvoj humanih vrijednosti, uključivanje mladih u integrativne aktivnosti osoba s invaliditetom, njegovanje osjećaja i brige za životinje sastavni su dijelovi njihova programa. Sve to kroz radionice terapijskog jahanja u kojima volonteri pomažu.


Medijacijski centar Velika Gorica – Forum za slobodu odgoja 10.000,00 kn

Medijacijski centar kroz Klub mladih koji će organizirati želi stati na kraj nasilju među mladima. U opisu programa stoji: osnivanje i održavanje Kluba mladih Medijacijskog centra; organizacija susreta – edukativnog druženja radioničkog tipa dva puta mjesečno na kojima se obrađuju teme vezane uz nasilje i nenasilno rješavanje sukoba; članovi kluba poticat će mlade na volontiranje; osnivanje kolskih klubova medijacije i osnaživanje mreže medijatora u Velikoj Gorici.

 
Agencija za društvene promjene 5.000,00 kn

Agencija kroz svoj program želi okupljati, umrežavati i projektno angažirati formalne i neformalne lidere i inicijative mladih i mlade s velikogoričkog područja, osigurati prostorne uvjete za edukaciju i projektno umrežavanje. Aktivnosti će biti usmjerene na okupljanje udruga mladih te informiranje o mogućnostima pisanja projektnih prijedloga.
 
 
Udruga pustolova i sportaša 5.000,00 kn

Osposobljavanje mladih za sigurno bavljenje pustolovnim sportskim aktivnostima kroz projekt nazvan avanTURist program je ove udruge. Uz teorijske radionice organizirat će tematske izlete s vježbama.

 
Planinarsko društvo «Velika Gorica»  10.000,00 kn

"Mladi u Vukomeričkim Goricama" naziv je programa, a za cilj program ima uređenje Pješačke i poučne staze u Vukomeričkim goricama, upoznavanje djece i mladih s planinarstvom, ekologijom te prirodnom i kulturnom baštinom našeg kraja.
Komentari
28.06.2010 - jajodokrajo 1
e da kad smo kod tog VGWireless-a kak da se spojim na njihov wireless?ima kakva sifra (tj od koga je mogu nabavit ako postoji)ili kak?
28.06.2010 - mario 1
mislim, isto tako da je VGWireless trebao dobiti puno više!!
28.06.2010 - mario
Slažem se s majom!
28.06.2010 - mario 1
Osim toga trag u beskraju je kršćanska udruga, pa ako mi kršćani koji zastupamo prave moralne vrijednosti možemo biti tolerantni prema svima vama koji zastupate ni sam ne znam što, zašto ne bi i svi drugi bili tolerantni prema nama?? Budimo realni, na ovom popisu90 posto je onih koji ne rade ništa, opijanje i partijanje ne smatram nečim društveno korisnim...mi bar te novce damo onima u s najvećim potrebama...
28.06.2010 - Maja
Predlažem da se svih 150 000 prenamijeni za neke druge svrhe. Jer sve te udruge, osim možda 2-3 se svode na neku alternativnu brijačinu. Organiziraju 1 koncert godišnje, dođe njih 15, napiju se ko krave i to ti je financiranje programa mladih
28.06.2010 - mario
po tome ovi underground hip hop, ili ovi iz gasa ne bi trebali dobiti ni lipe...humanitarne udruge nam trebaju, a čudno obučeni narkomani-NE
31.03.2010 - Pero 1
to mora da je Lukšić-Barišić veza
31.03.2010 - HDZ --> HDZ-u 1
15 000 kuna za Trag u Beskraju.. Humanitarni koncerti? hm...
27.03.2010 - duke 1
čini mi se da se sredstva dijele "odokativno" a ne na temelju kvalitete programa... šteta
26.03.2010 - PongPingIsAlive
E pur si muove! Šteta što je za hip hop sceu izdvojeno manje sredstava...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati