14.01.2011

Programi protiv nasilja i zlostavljanja

Grad Velika Gorica uputio je javni poziv udrugama za predlaganje programa prevencije društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih za 2011. godinu. Posebno će se vrednovati programi prevencije konzumiranja alkohola među mladima kao i prevencije nasilja i zlostavljanja.

- Svake godine se prijavi dvadesetak programa, a odobri sedam do deset, zavisi o kvaliteti. Važno je da programi imaju kontinuitet, a dosadašnji su dokazali svoju uspješnost - rekla nam je Arijana Mataga Tintar, stručna savjetnica za djecu i mlade u gradskoj upravi.

Za provedbu programa je rezervirano 200 tisuća kuna za koje udruge iz Hrvatske mogu prijaviti svoje projekte koje žele provoditi u Velikoj Gorici. Kako se radi o programima koji ukjučuju i psihološko savjetovanje kao i rad u školama na ovaj natječaj prijavljuju se udruge s programima verificiranim od nadležnog ministarstva.

U 2010. godini neki od odobrenih programa pokazali su se vrlo uspješni, kaže Arijana Mataga Tintar, a među njima udruge "Ti si OK" i "Korak po korak" s ciljem prevencije nasilja i zlostavljanja među mladima, udruga "CESI" provodila je program prevencija maloljetničkih trudnoća i zlostavljanja u vezama, a važni su i programi edukacije odgajatelja u vrtićima, učitelja i nastavnika koji se svakodnevno susreću s problemima djece i mladih.

Prijedloge programa potrebno je dostaviti do 1. veljače 2011. godine, a više informacija te obrasce za programe možete vidjeti ovdje.

Kroz nekoliko tjedana bit će raspisan i natječaj za provedbu programa udruga mladih iz Velike Gorice, a krajem siječnja bit će i predstavljeni rezultati anketiranja na temu neprihvatljivog ponašanja djece i mladih koje je proveo Upravni odjel za društvene djelatnosti među velikogoričkom mladeži.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.