21.06.2010

Proglašena elementarna nepogoda

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, proglasio je elementarnu nepogodu za dio područja Grada Velike Gorice (katastarske općine: Strmec Bukevski, Lazina Čička, Črnkovec, Ribnica, Staro Čiče, Novo Čiče, Vukovina, Kurilovec, Velika Gorica, Gradići i Donja Lomnica).


Štete su nastale na poljoprivrednim kulturama, te gospodarskim i stambenim objektima. Najveće štete nastale su na pšenici, ječmu, zobi, kukuruzu, povrću te plantažnim voćnjacima. Oštećenja se kreću između 30 i 100 posto, a prosječno iznose 70 posto.


Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode Gradsko i Županijsko povjerenstvo, izvršit će procjenu šteta i u zakonskom roku dostaviti izvještaj Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, navodi se u priopćenju iz ureda župana Zagrebačke županije.Komentari
21.06.2010 - jajodokrajo
a kome se moze obratiti za detaljnije informacije.....npr. ako priajviti stetu kome i TKO uopće može prijaviti štetu te na kojim povrsinama i za koje kulture?ako ima netko bolje obavjesten ili se time bavi neka se slobodno respise.....HVALA....
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati