19.12.2010

Probudili se na -13 Celzijusa

Pogled kroz prozor uvijek je najbolji pokazatelj trenutnih vremenskih prilika, a današnji prizori su prilično jasni - vani je za smrznut. Cijelu kontinentalnu Hrvatsku okovao je led s temperaturama oko -10 stupnjeva Celzijusa.

Ništa bolje nije niti prošla Velika Gorica koja se danas probudila na - 13 stupnjeva Celzijusa, prema podacima s privatne automatske vremenske postaje na Visokom brijegu (ul. Lj. Posavskog), dok je ona na Zračnoj luci Zagreb zabilježila u noći -16 Celzijevih stupnjeva. Tako je jutros u V.Gorici hladno kao i u Oslu u Norveškoj, a čak hladnije i od ruske prijestolnice Moskve.

Temperatura će tokom dana ipak porasti i približiti se nešto više prema nula Celzijusa, što je dobro, a loše je da će se porast temperature nastaviti i tijekom sljedećih dana. Prvi dan zime trebali bi dočekati s temperaturama nešto iznad nule, da bi prolaskom sredine tjedna mogli doživjeti i +10 stupnjeva Celzijevih. Sve to ide u prilog da niti ove godine nećemo imati "bijeli Božić" koji bi zapravo prema sadašnjim prognozama trebao biti na +5 C s mogućnošću kiše.


Komentari
19.12.2010 - ivan
smrzavica...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati