26.09.2010

Pripremno stanje

Na području sliva rijeke Save oko Zagreba i Velike Gorice proglašeno je pripremno stanje nakon dolaska novog vodenog vala iz Slovenije.

Ipak, ovaj val manji je nego onaj koji je pogodio velikogoričko područje početkom tjedna i ne predstavlja veću opasnost. Vodeni val u svom maksimumu je već prošao Zagreb te je razine rijeke Save tamo u opadanju posljednja dva sata. Na mjernoj postaji Rugvica, u blizini naselja Sop Bukevski,  i dalje je u porastu, a što će prema pokazateljima s postaja uzvodno potrajati još sat do dva.

U 10 sati vodostaj je iznosio 549 cm te je od ponoći, brzinom dizanja od oko 10 cm na sat, podigao se za jedan metar. Podsjetimo da je maksimum na ovoj postaji izmjeren 20.rujna i iznosio je 980 cm nakon čega je uslijedilo do pucanja nasipa i prelijevanja Save.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati