09.06.2010

Prijem za rukometaše

Rukometaši RK Gorica danas je primio gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima te im čestitao na uspjesima kluba koji od slijedeće sezone igra u najjačoj hrvatskoj Premier ligi. U posjetu gradonačelniku bili su igrači, stručno vodstvo i uprava kluba, a gradska uprava im je u znak pažnje poklonila komplet dresova.

rukometaši.jpg
Čestitke od gradske uprave popraćene su donacijom kompleta dresova, a klub je uzvratio potpisanim rukometnim loptama

- Ušli smo u prvu ligu da bi ostali, a ne da bi nakon dvije sezone ispali i ne morate se bojati toga. Ovo je uspjeh i za Grad Veliku Goricu jer nema puno gradova u kojima se igra premierligaški rukomet - rekao je predsjednik uprave kluba Neven Karas te najavio da će biti stabilan prvoligaš koji više neće ispasti iz društva najboljih hrvatskih klubova.

RK Gorica nakon loše sezone 2007/2008 počeo je pod novim vodstvom na temeljima vlastite rukometne škole graditi novu momčad koja je ovu  posljednju sezonu u 1.HNL tzv. Dukat ligi odigrala s 21 pobjedom i 5 poraza i time zauzela prvo mjesto na ljestvici koje ih je odvelo u najviši rang hrvatskog rukometnog natjecanja.

- Grad će u okviru svojih mogućnosti dati podršku klubu, i to ne samo deklarativnu, nego i u funkcioniranju kluba te najbitnije da im se osiguraju uvjeti za trening gradnjom trenažne dvorane - kaže gradonačelnik Barišić.

U slijedećoj sezoni na parketu Srednjoškolskog centra vidjeti i najbolje svjetske rukometaše poput Ivano Balića, Kiril Lazarov te Mirze Džomba koji igraju u trenutno najboljem hrvatskom sastavu RK Zagreb CO. Da će se rukomet uskoro zaigrati i u dugo najavljivanoj novoj trenažnoj dvorani najavljuju u gradskoj upravi. Kako dozznajemo u korist Grada je donesena drugostupanjska odluka Županijskog suda te je Grad zatražio od Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave da ukine privremenu zabranu javnog natječaja.

- Stvaraju se svi preduvjeti da će gradnja započeti ove godine i uvjereni smo u to. Bilo je priča da će se graditi montažne dvorane, o tome uopće ne razmišljamo nego idemo u izgradnju trenažne sportske dvorane u Rakarju - rekao je zamjenik Ervin Kolarec.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati