28.02.2011

Preko tisuću Velikogoričana potpisalo pismo za ostavku Vlade

Tijekom akcije "Pišite vladi - ostavka" velikogorički laburisti prikupili su 1109 potpisa svojih sugrađana. Akcija se provodila od početka veljače, a laburisti su na dvama goričkim punktovima pozivali na potpisivanje pisama kojima se traži ostavka Vlade.

- Zadovoljni smo odazivom naših sugrađana no moramo upozoriti na problem velikog broja ljudi koji su dali verbalnu podršku akciji, ali se nisu usudili potpisati pismo iz razloga straha za vlastitu egzistenciju - kažu gorički Laburisti.

Objašnjavaju da je riječ o ljudima zaposlenim u državnoj službi, policiji, vojsci i raznim ministarstvima koji su se pobojali za svoja radna mjesta, koja bi lako mogla biti ugrožena ako bi vlastodržci ipak odlučili pročitati pisma.


Potpisi su se sakupljali na trgu Stjepana Radića i kod tržnog centra

Najviše pisama prikupljeno je u Gradu Zagrebu, njih preko 20 tisuća, slijedi Primorsko-goranska županija s 7476 potpisa te Međimurska s 6877 potpisa dok je u gradu Zadru prikupljeno 611 potpisa, Šibeniku 673, Vinkovcima 492...

U pismu stoji da je aktualna Vlada Hrvatsku dovela do bankrota, radnike pretvorila u roblje, nezaposlene učinila očajnima, umirovljenike pretvorila u sirotinju i sve nas doveli u dužničko ropstvo. Koliko je javnosti poznato u Vladi pisma, koja je u tačkama na Markov trg dopremio Dragutin Lesar, nisu htjeli primiti pisma, a vladajuća stranka krenula je s protuakcijom sakupljanja pisama potpore premijerki i Vladi.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.