20.01.2011

Preko praznika se čitala - lektira

U velikogoričkim knjižnicama, Glavnoj i područnoj Galženici, preko zimskim praznika najviše su se čitale knjige za lektiru, pokazuju podaci o posudbi knjiga.

Najposuđivanija knjiga je Dječaci Pavlove ulice, knjiga Ferenc Molnara, namjenjena mladima, a i obavezno štivo za lektiru. Na drugom mjestu je knjiga švedske autorice Selme Lagerloef naziva Legende o Kristu koja je zbirka priča o Isusu Kristu u kojima autorica nastoji sjediniti kršćanstvo i socijalizam prisutan u njezinoj zemlji. Na trećem mjestu je knjiga Gordana iz sabranih djela Marije Jurić Zagorke.

U top 10 najposuđivanijih knjiga u V.Gorici još se nalaze knjige Alkar; Duga; Muljika autora Dinka Šimunovića, Vlak u snijegu od Mate Lovraka, Druga sestra Boleyn autora Phillipa Gregorya, Družba Pere Kvržice Mate Lovraka, Namamljena autora P.C.Casta, Lovac u žitu od Davida Salingera te Nevidljiva Iva Zvonimira Baloga.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura