12.04.2010

Pregršt vinskih medalja


Velikogorička udruga vinogradara i vinara ¨Grozd¨ protekli vikend je, na Ribnjacima Ključić brdo za svoje članove, organizirala ocjenjivanje vina berbe 2009. Ove godine zaprimljena su 173 uzorka od 92 proizvođača i to najviše mješavine bijelih sorata, zatim ostalih sortnih škrleta, graševine, pinota bijelog i sivog, rajnskog rizlinga i drugih, te nekoliko uzorka voćnih vina od kupine.

Deseteročlana stručna komisija u sastavu dipl. ing. agr. Vlasta Rubeša Vili predsjednik, članovi dipl. inž. Vesna Bakota, dipl. inž. Vesna Kostanjevečki, dipl. inž. Branka Franjević, dr. sc. Maja First Baća, dipl. inž. Ivana Rendulić, dipl. inž. Robert Brkić, dipl. inž. Aleksandar Brodski, dipl. inž. Zdravko Orlović i dipl. inž. Slobodan Vili, vina je ocjenivala po metodi 100 pozitivnih bodova, a rezultati ocjenjivanja su slijedeći: 18 zlatnih diploma, 50 srebrnih, 51 brončana, 21 priznanje, a 33 vina su odbačena.

grozdocjenjivanje2009.jpg
Ocjenjivačka komisija ove je godine imala znatan broj uzoraka za ocijeniti, čak 173 vina

Vina koja su na ovome predocjenjivanju dobila zlatne diplome, a koja su proizvedena od grožđa sa područja Zagrebačke županije i čiji su proizvođači upisani u Upisnik proizvođača grožđa, vina i vina od voća, moći će sudjelovati na predstojećem županijskom ocjenjivanju vina, koje će se održati krajem mjeseca svibnja.

Prema riječima predsjednice komisije, rezultati su očekivani s obzirom i na dobru proteklu vinogradarsku godinu, a i zahvaljujući redovnom educiranju članova kroz razna predavanja i tečajeve. No kao i do sada kod nekih vina bila je prisutnost oksidacije i hlapljivih kiselina, neka vina bila su presumporena, a predan je i uzorak hibrida. Naravno takova vina su odbačena.

Službeno proglašenje rezultata sa ovog ocjenjivanja i podjela zasluženih diploma će biti na 9. po redu redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini ¨Grozda¨ slijedećeg mjeseca, a održati će se u ugostiteljskom objektu obitelji Matković na Ključić brdu.
                                Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati