23.04.2010

Predstavljeni poticaji za poduzetnike


Udruženje obrtnika Velika Gorica organiziralo je za svoje članove 21.travnja prezentaciju Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, za ovu godinu. Prezentaciju  Operativnog plana je održao Darko Horvat, ravnatelj Uprave za obrt pri  MINGORP-u.

Brojni obrtnici su  posjetili prezentaciju, te iskazali tijekom rasprave koja je uslijedila veliko zanimanje za teme koje je g.Horvat izložio. Prezentaciju su ocijenili vrlo uspješnom, jer se u današnjem ekonomskom  i poslovnom okruženju sve teže opstaje na tržištu bez informacija koje pomažu u poslovanju, s naznakom da je preveliki broj dokumenata koje je potrebno priložiti uz zahtjeve za poticaje.

obrtnici042010.jpg
Velikogorički obrtnici i poduzetnici na prezentaciju su mogli saznati mogu li, i kako, do poticaja za razvoj svojih tvrtka

Plan sadrži šest područja poticaja: konkurentnost i inovacije (108,4 milijuna kuna), poduzetnička infrastruktura (80,6 milijuna kuna), subvencija kamata za poduzetničke kredite (55,5 milijuna kuna), obrazovanje za poduzetništvo (cc6 milijuna kuna), obrtništvo  (18,7 milijuna kuna), te EU projekti za malo i srednje poduzetništvo (38,7 milijuna kuna). Sastoji se od  ukupno 18 projekata, kao što su primjerice: poduzetništvo žena, poduzetništvo mladih, inovacijom do konkurencije i drugo.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati