16.02.2011

Predstavljen Ljetopis 2010

Ljetopis Grada Velike Gorice 2010. jučer je predstavljen u dvorani Gorica koju su velikim djelom ispunile osobe iz velikogoričkog kulturno-obrazovnog života povezane s Pučkim otvorenim učilištem, a čija je 50. obljetnica rada zastupljena raznim prilozima na gotovo 100 stranica u ovogodišnjem Ljetopisu.

Predstavljanje Ljetopisa vodio je urednik Drago Bukovac koji je za ovu priliku kao istaknute autore priloga predstavio Ivana Matanovića, dr. Branka Dubravicu, mag. Mariju Ivanović, Mladena Čunčića i Aleksandra Božića.

Skupu se obratio i gradonačelnik Dražen Barišić koji se zahvalio svima spomenutima u knjizi, i onima koj su to dokumentirali, na radu kojim su unaprijeđivali V.Goricu.

- Ova je knjiga puna događaja i ljudi, naizgled malih, Velikogoričana koji su ostavili trag koji nas vodi dalje i zbog toga vam zahvaljujem - rekao je gradonačelnik.

ljetopis2010.jpg

Iako se ljetopisom uobičajeno prisjećamo događaja iz godinu ranije zbog velikog broja obljetnica koje su se obilježili 2010. godine gosti su se u izlaganjima najvećim djelom vraćali desetljećima unazad, a od čega su 70-godine opisali kao zlatne godine Narodnog učilišta, danas Pučkog učilišta, kao i razvoj RVG-a 80-tih godina koji vuče korijene iz Učilištu.

- Radio Velika Gorica je od prvih dana bila vrlo popularna iako je radila samo po danu. Mogu samo reći bili smo najbolji - rekao je prvi upravitelj Učilišta Ivan Matanović prisjećajući se dana širenja Učilišta koje je počelo djelovati kada je u Velikoj Gorici živjelo tek 9 tisuća stanovnika.

Osim 50. obljetnice Učilišta ovogodišnji Ljetopis donosi tridesetak priloga o događajima koji su obilježili proteklu godinu te radova o našemu gradu između kojih 20. obljetnica časopisa „Žir“, 30. obljetnica knjižnice Galženica, Ovdje Radio Velika Gorica, Turopolje-najstarija republika u Europi.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati