18.10.2010

Predstavila se Etno udruga Kurilovec

"Jesen u Kurilovcu - Od zrna do kruha" prva je manifestacija, i to vrlo uspješno provedena, Etno udruge Kurilovec. Akcija je organizirana u Vatrogasnom domu Kurilovec, a članovi udruge su dom ispunili starinskim predmetima, tradicinalnim tkaninama i domaćom hranom i slasticama.

etnokurilovec2.jpg

U prigodnom programu okupljenje su nasmijale mlade glumice skečom "Gluhe kumice", Vlasta Zaloker i Marija Odrčić pobrinule su se za pjesničku notu, duhovnu okrijepu i blagoslov hrane dao je kapelan Andrija Miličević, a nije nedostajalo niti domaće turopoljske pjesme uz tamburaše.

- Svi članovi i članice doista aktivno surađuju i ulažu puno volje i ljubavi u to što čine - kaže predsjednica udruge Ana Plehinger ne skrivajući zadovoljstvo odazivom akciji. Udruzi je dosad pristupilo 15 Kurilovčana koji kroz udrugu rade na očuvanju zavičajnog identiteta, tradicijske baštine i kurilovečkih običaja.

etnokurilovec1.jpg

Da je ponuda domaćih kolača u kurilovečkoj "Gasilani" bila zaista bogata svjedoče i brojni zapisi pohvale na manifestaciji u knjizi impresije, a jedan od njih glasi: "Drage tete kolači su vam zbilja fini i nemojte biti tužne ako se ne pojede sve jer ih je jako puno".


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati