05.03.2010

Predavanje vinogradara


Proljeće samo što nije došlo, a s njime i lijepši, sunčaniji i topliji dani. Vrijeme je to kad bregi Vukomeričkih gorica ponovo ožive tj. kad vinogradari počinju sa mnogobrojnim aktivnostima u svojim vinogradima. Prije njihovih početaka velikogorički vinogradari i vinari članovi Udruge Grozd u četvrtak 04. ožujka odslušali su još jedno veoma zanimljivo stručno predavanje o sadnji, gnojidbi, rezidbi i zaštiti vinove loze.


Predavanje je održala poznata stručnjakinja za vinogradarstvo i vinarstvo dipl. ing. agronomije Dragica Režek. Moramo napomenuti da bi predavanje zasigurno bilo još i efektnije, da vremenske (ne) prilike nisu spriječile i praktični dio, koji se trebao održati u jednom od vinograda Franje Matkovića. Ali usprkos toga, nazočni spomenutom predavanju njih oko 40-tak, bili su više nego zadovoljni odgovorima na mnogobrojna postavljena pitanja, koji će im svakako pomoći u nadolazećim radovima u vinogradima.  


vinogradari03.jpg
Vinogradari su pozorno slušali kako izvući najbolje od svojih trsova


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati