21.12.2010

Pošto bor?!

Počela je prodaja borova. Kupci za sad tek gledaju i uspoređuju cijene, a prava će prodaja, kažu prodavači koje smo zatekli na tržnom centru, početi kroz dan-dva. U ponudi su, kao i svake godine jelke, smreke ili silberi.

Cijene borova

Najniža cijena na tržnici je 100 kuna, dok na sajmištu možete naći i borova već od 70 kuna.

- Kvalitetan sliber možete nabaviti po cijeni od 130 do 220 kuna, jelke, ovisno o veličini, od 160 do 220 kuna - ispričao nam je Željko Ceković koji će na tržnom centru i još nekoliko lokacija u gradu ove godine ponuditi 200-injak borova. Slične cijene drži i njegov susjed na prodajnom mjestu do, imenjak Željko Šestak. Sve što je ove godine posjekao, planira i prodati. Iako veća kupovina još nije počela, Šestak se boji kako će zbog krize ova godina biti i možda nešto slabija nego do sada.

Kvaliteta ispred cijene

I dok će pojedini građani zbog krize stegnuti kesu, te za božićno drvce možda izdvojiti i manje od planiranog, neki su, kažu, za kvalitetu voljni platiti koliko god treba.
– Nije mi važna cijena. Dat ću koliko treba i kupiti bor koji mi se sviđa - rekao je jedan kupac kojeg smo nakratko prekinuli u razgledavanju ponude borova.

 Mali ili veliki, rezani ili u tegli- svatko će izabrati po svom ukusu. U gradu ih možete kupiti na nekoliko punkteva- oko tržnog centra, na placu u Sajmišnoj ili pak u privatnoj prodaji. Sve što trebate je slijediti znak „Prodaja borova“ i vjerujemo da ćete naći idealno drvce za božićne dane.

izvor: Radio Velika Gorica


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura