13.08.2010

Postavlja se semafor za pješake kod Hribara

Roditelji mogu odahnuti.


S početkom sljedeće školske godine više neće morati strepiti za školarce koji su sve do sada na putu do škole Nikole Hribara prelazili cestu koja nije imala ni semafora.


Radovi gotovi do jeseni


Gradonačelnik Dražen Barišić odražao je obećanje koje je dao upravo Večernjem listu još u veljači.


Danas počinju radovi na postavljanju semafora u Ulici Andrije Kačića Miošića. Radovi koji su iz proračuna plaćeni 203.557 kuna s PDV-om trebali bi završiti prije početka nastave.


Podsjetimo, Večernji list pisao je o opasnom prijelazu, razgovarali smo s roditeljima koji su ljutiti poručili - molili smo sve da se tu uredi prijelaz, no nitko ništa. Tražili smo i gradonačelnika, ali on je samo obećavao. Pa i njegova djeca idu u tu školu.


Nakon što je tekst objavljen radnici su iscrtali zebru, gradonačelnik Barišić na taj prijelaz poslao je prometne redare koji su pazili na školarce.


– Najžalosnije je to što djeca dođu kući i pričaju kako im vozači kroz prozor automobila dovikuju neka produže korak i brže prijeđu ulicu – govorili su u veljači Hrvoje i Mirela Mihovilčić, roditelji dvoje osnovnoškolaca.


Samo znak “stop”


Tada je na toj ulici koja se nadovezuje na novu goričku obilaznicu bio postavljen tek znak “stop” koji su mogli uočiti samo vozači iz jednog smjera. Srećom, nitko od osnovnoškolaca nije stradao na toj prometnici.


izvor: Večernji listKomentari
13.08.2010 - ivan
Valjda će maknuti onih 16 hupsera tamo...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati