15.03.2011

Posljednji korak za licencu 1. HNL

Današnji dan nogometnim klubovima 2.HNL ujedno je i rok za izvršenje posljednjeg koraka u postupku licenciranja za prvu ligu.

Svi klubovi koji su predali zahtjeve i dokumentaciju potrebnu za licenciranje, pa tako i HNK Gorica, bili su dužni predati financijsko izvješće zaključno s 15.ožujkom. U financijskom izvješću mora biti prezentirano financijsko poslovanje za prošlu godinu, te potvrde da klub nema nikakvih dugovanja prema igračima, trenerima, drugim zaposlenicima kluba, drugim klubovima niti da nema dospjelih obveza plaćanja doprinosa i poreza državi.

Iz Goričkog stožera saznajemo kako će financijsko izvješće predati danas.

 - Dokumentaciju za četiri kriterija predali smo ranije, a financijsko izvješće predajemo danas. Morali smo napraviti reviziju poslovanja, nalaz je bio sto posto pozitivan i očekujemo da ćemo dobiti licencu već u prvom krugu do 31.ožujka -  rekao nam je predsjednik HNK Gorica, Nenad Črnko.

Također najavljuje da očekuju i ozbiljni sastanak gradskih struktura i vodstva kluba u sljedećih 15-ak dana kako bi mogli raspraviti o planu organizacije ukoliko bi se planirao i ostvario ulazak u 1.HNL

Do kraja mjeseca znat će se tko je dobio licencu za 1.HNL. Licence se dodjeljuju onim klubovima koji su ostvarili sportske, infrastrukturne, administrativne, pravne i kriterije stručnog osoblja. Klubovi koji ne dobiju pozitivno rješenje moći će predati žalbu do 15.travnja, uz dokaze da su u međuvremenu ispunili kriterij zbog kojeg im je licenca prvotno odbijena. Nakon podnošenja žalbe žalbeno tijelo Odjela za licenciranje HNS-a donijet će konačnu odluku najkasnije do 1.svibnja.Komentari
15.03.2011 - hhh
pa zna se zašto je rok do 15. ožujka. nisu propisivali klubovi već zakon po kojem se završni računi za prošlu godinu predaju do 28. veljače. ovo je još i dosta kratki rok obzirom da je financijska revizija nakon toga vrlo opsežan proces i mogu je izvršiti samo ovlaštene revizorske institucije koje nakon toga moraju dati službeno mišljenje.
15.03.2011 - kkk
da je sve divno i krasno ne bi se to radilo zadnji dan!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport