21.01.2011

Poskupljuje li voda?!

Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacije najavljuje da bi kao posljedica novih zakonskih rješenja, koja uključuju i paušalnu naknadu za održavanje mreže, do travnja ove godine moglo doći do poskupljenja vode za domaćinstva i gospodarstva.

Prve procjene ukazuju da bi se računi za vodu mogli povećati za najmanje 20 posto, a jedan od novih nameta je fiksna naknada na održavanje vodovodne mreže. Radi se o paušalu kakav plaćamo i za održavanje električne i telekomunikacijske mreže operaterima.

Najveće poskupljenje osjetit će primjerice vikendaši priključeni na vodovodnu mrežu upravo radi nove fiksne naknade koju će plaćati svakoga mjeseca makar niti ne otvore slavinu.

Iz Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacija ocjenjuju da će najveće poskupljenje imati mjesta koja su do sada imala niske cijene vode. Kako je Velika Gorica među njima, po posljednjim nama dostupnim usporedbama cijena, pokušali smo iz nadležnog poduzeća VG Vodoopskrbe d.o.o. saznati kako će prilagođavanje novim zakonskim odredbama utjecati na cijenu vode koju plaćaju Velikogoričani.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana direktor Jure Galić zbog stalnih sastanaka van ureda nije bio dostupan za komentar, ali nam je iz poduzeća obećan što skoriji odgovor na naš upit u pisanom obliku.

Velikogorička domaćinstva s priključkom na kanalizaciju trenutačno kubik vode plaćaju 7,80 kuna odnosno 4,80 kuna bez odvodnje otpadnih voda. U Zagrebu ta cijena iznosi 11,23 kuna s odvodnjom dok je primjerice u Rijeci cijena kubika vode 7,55 kuna, Zadru 10,98, Osijeku 11,80 kuna...

 


Komentari
21.01.2011 - jajodokrajo
pozz.....clanak o nogometu sam mislio komentirat ali mi je pre degutantno i neda mi se uopće iznosit svoje mislljenje jel vidim da sta se god kaze svi samo se.... po tome,a sto se tice ovog clanke ->vito komunalac nema veze sa vodovodom samo da imas na umu.A ako poskupe vodu nek bar onda ljude koji rade u i na vodoovodu pocnu placat posteno a ne da rade od v do v za neku sicu dok se s druge strane voda prodaje zagrebu za neku crkavicu a bandic dubre nece platit realnu cjenu
21.01.2011 - .........
vito-to je to.....:-)
21.01.2011 - cool232
hahaha :)
21.01.2011 - vito
sad će komunalac i INA imat marketinčku kampanju SVE PO 10 KUNA
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.