13.01.2010

Poskupio đački pokaz


Srednjoškolce iz Velike Gorice po povratku u školske klupe nakon praznika dočekalo je znatno poskupljenje prijevoza.

Kako je Zagrebačka županija ukinula subvencioniranje prijevoza učenika srednjih škola cijena mjesečne karte ZET-a za Veliku Goricu i Zagreb porasla je sa 54 na 189 kuna! Mjesečni pokaz za velikogoričko područje također je poskupio te mu je sada cijena 140 kuna.

Za subvencionirani prijevoz učenika srednjih škola 2009. godine Zagrebačka županija je prijevoznicima isplatila ukupno 12.036.399,75 kn. Kako ta sredstva nisu mogli osigurati ove godine mjera subvencioniranja prijevoza je ukinuta pa je poskupio pokaz za ZET, ali i prijevoz vlakom HŽ-a.

Cijena studentskih mjesečnih karata za VG-ZG u iznosu od 106 kuna ostaje nepromjenjiva jer u gradu Zagrebu svi studenti zagrebačkih veleučilišta imaju besplatan prijevoz pa se plaća prijevoz samo tzv. druge zone. Besplatan prijevoz ZET-om imaju samo srednjoškolci koji žive u Zagrebu.

Grad Velika Gorica osigurao je sredstva za subvencioniranje prijevoza studenata i srednjoškolaca u ovoj godini. Za srednjoškolce Grad doplati 81 kunu što iznosi 30% cijene mjesečne karte(VG-ZG) dok za studente se izdvoji 94 kune odnosno 53% karte. Ovu pogodnost koristi oko 1600 učenika i 1300 studenata. Grad je za subvencije za javni prijevoz, za sve posebne kategorije putnika, u ovoj godini namjenio 7,5 milijuna kuna.

Zagrebačka županija prijevoz će subvencionirati učenicima srednjih škola isključivo ako ostvaruju pravo na doplatak za djecu i to u 100 postotnom iznosu. Da se ostvari ovo pravo treba dostaviti Zahtjev za subvenciju prijevoza u županijski ured za socijalnu skrb.


Komentari
03.02.2010 - kicoo
Najbolje da se svercamo do Mlake, pa ovjeri na aparatu...
14.01.2010 - mirko
nema više markica, sad su elektronički :(
14.01.2010 - sanjin
kupujte markice za studente i stavljajte na pokaz bit će jeftinije (:
14.01.2010 - švercanje....
najskuplji prijevoz na svijetu...jeftinije je da se svercas....ccc
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura