01.12.2010

Poplavljeni do sada podigli 1,2 milijuna kuna

Stradali u rujanskim poplavama već nekoliko dana podižu pomoć za sanaciju šteta, a trenutno je sredstva podiglo oko 150 osoba koje su preuzele oko 1,2 milijuna kuna. Grad je do sada poslao 205 poziva za preuzimanje sredstva osobama koje su predali potpunu dokumentaciju, a pomoć će se moći preuzeti do kraja godine.

Ukupno pet milijuna kuna pomoći za saniranje šteta osigurali su Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija, a kako teku isplate u poslovnici FINE provjerili su gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik župana Rudolf Vujević.

- Želja nam je bila da što prije realiziramo isplatu, a Grad Velika Gorica je prvi grad u županiji koji se uključio. Naravno očekujemo pomoć i od Vlade - rekao je Vujević.

Zamjenik Vujević izvjestio je i da je na području županije, nakon prikupljanja svih izvješća gradskih povjerenstva za utvrđivanje štete, utvrđena ukupna šteta na obiteljskim objektima od 58 milijuna kuna. Ipak, tome treba dodati i štetu na infrastrukturalnim objektima, a samo na području Velike Gorice ona iznosi oko 33 milijuna kuna.

- Smatram da smo u ime grada napravili mnogo i zahvaljujem se građanima na strpljenju - poručio je gradonačelnik Barišić. Osim direktne pomoći Grad je poplavljene oslobodio od plaćanja komunalne naknade za slijedeću godinu što je jedna od stavka Programa za sanaciju šteta.

finaisplatapolava.jpg

Povjerenstvo za utvrđivanje štete obišlo je 675 objekta na poplavljenim područjima te utvrdilo nastalu štetu od 25 milijuna kuna. S obzirom na ograničena sredstva svakome će se isplatiti financijska pomoć u iznosu od 20% utvrđene štete.

Da bi se ostvarili pravo na isplatu građani moraju predočiti dokaz o vlasništvu, OIB te u gradskoj upravi potpisati izjavu da nisu ostvarili naknadu od osiguravajuće kuće. Nakon toga uputit će im se pozivi za podizanje svojih sredstava u poslovnicama FINE.


Komentari
01.12.2010 - Totti
Oče di biti objavljeno ko je dobio peneze? Navodno je ovaj DC-ovac s leve strane dobil novceke za svoj stradali Jaguar...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati