26.02.2010

Političari ratuju kaznenim prijavama


Velikogorički političari imaju novi hobi – međusobno ratuju kaznenim prijavama. Nakon što je posljednja podignuta protiv bivšeg šefa Tonina Picule, nova stiže na adresu sadašnjeg gradonačelnika Dražena Barišića.

Platio 638 tisuća kuna

Vijećnici Gradskog vijeća Velike Gorice podnijeli su upravi kriminalističke policije prijavu protiv Barišića optužujući ga za “postupanje suprotno Zakonu o proračunu”. Iako je nepoznato koji su to vijećnici prijavili Barišića, u prijavi piše da je sa žiroračuna Grada isplatio 638.967,68 kuna VG Vodoopskrbi za neizvršene radove.

Radovi se tiču postavljanja cijevi u Ulici Andrije Kačića Miošića, odnosno sanacije dijela oborinskog kanala II.  “Oštetio je gradski proračun i porezne obveznike grada Velike Gorice, a sve s ciljem ostvarivanja svoje i zajedničke materijalne koristi, što su i ostvarili plaćajući fiktivne radove”, piše u prijavi.

Jučer smo se provezli spomenutom ulicom i na tome dijelu zatekli radnike Komunalca.

– Počeli smo radove 8. prosinca, no zbog lošeg vremena radili smo samo tri dana. U tome razdoblju postavili smo 105 metara korugiranih cijevi. Prekjučer smo ponovno počeli radove. Ostalo nam je još 246 metara – rekao je radnik. No, u prijavi je sporno to što je gradonačelnik platio radove unaprijed, prije nego što su oni završili.


Obavljeno 90 % radova

– Platio sam izvedene radove jer je nadzorom utvrđeno da je obavljeno 90 posto poslova. Plaćeno je na temelju zahtjeva VG Vodoopskrbe. Sva plaćanja obavljena su po zakonu. A gradonačelnik, prema Odluci o izvršenju proračuna koju su prihvatili vijećnici, plaćanja može obaviti unaprijed – poručuje Dražen Barišić.

-  Da, čuo sam za prijavu, ali ne znam tko su ti vijećnici koji su je podigli. Po zakonu o proračunu Grad ne smije avansno plaćati, samo obročno prema tzv. privremenim situacijama za izvršene radove. Kako stvari stoje moglo bi se raditi o zloporabi dužnosti radi pribavljanja materijalne koristi treće osobe na štetu gradskog proračuna. Uostalom, mislim da su ti radovi započeli tek ovih dana – rekao je G. B. Richembergh.

izvor: Večernji list
Komentari
26.02.2010 - LOLek
hahaha svi buju v rešt!!!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura