15.03.2011

Policijsko izvješće: Učestale provale u domove

Policijska postaja Velike Gorice u proteklih tjedan dana, od 8. do 15. ožujka, obradila je 81 događaj od čega 13 prometnih nezgoda s dvije lakše ozlijeđene osobe.

20 požara za vikend

Iz policije upozoravaju na veliku nepažnju osoba koja na svojim imanjima pale korov pred proljetnu sjetvu, a što je ovoga vikenda prouzročilo puno posla za vatrogasce i policiju. Tako je tijekom vikenda bilo zabilježeno 20 intervencija zbog nekontroliranog paljenja raslinja. Požari se uz vjetar brzo rasplame te prošire van željenog mjesta, a uzrok svemu je nepripremljenost osoba koji na taj način čiste poljoprivredna zemljišta.

Speed

I ovoga, kao i protekloga tjedna, u kvartu Podbrežnica zapljenjena je droga amfetamin u prahu. Drogu "speed" policija je našla kod suvozača u automobilu parkiranome u Osječkoj ulici, a ovoga 25-godišnjaka očekuje kaznena prijava zbog zloupotrebe droga.

Provale sve učestalije

U proteklom tjednu zabilježen je i veći broj provala u obiteljske kuće i stanove. Za dvije provale zbog odsutnosti vlasnika nisu provedena kriminalistička istraživanja već su dva stana zapečaćenja.

U Selnici je provaljeno 11. ožujka u obiteljsku kuću iz koje je ukradeno pića i alata, ali i perilica za rublje, usisivač i kosilica. Šteta je 6000 kuna. U Lukavcu je 12. ožujka iz garaže ukraden set čeličnih i aluminijskih felgi, a šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna. U Porinovoj ulici provaljeno je u kuću 8. ožujka. Provalnik je otuđio zlatni nakit u vrijednosti 7000 kuna. Iz auto servisa u Velikoj Mlaki ukradena je ženska torbica s dokumentima na štetu zaposlenice poduzeća, šteta je 1700 kuna.

Skidali ogradu s igrališta NK Klas

Policija je 9. ožujka uhvatila trojicu pljačkaša na djelu dok su s nogometnog igrališta NK Klas u Mičevcu skidali ogradu. Do dolaska policije uspjeli su skinuti 28 panela ograde koje su htjeli odvesti kombi vozilom. Počinitelji su se po dolasku policije dali u bijeg pješice, a za sobom su ostavili kombi vozilo. Kasnije je utvrđeno da je kombi vozilo ukradeno, a policija je uhvatila dvojac s Žitnjaka i pomagača iz Karlovca za koje je utvrđeno da su počinili ova djela. Optuženi su za krađu ograde i vozila.

Tražilo ga 6 policijskih postaja

10. ožujka u Maloj Buni starac (rođ. 1934. god.) u svojoj kući je naišao na provalnika koji je kopao po ormarima. Pokušao ga je zadržati, ali se provalnik dao u bijeg. Prema opisu koji je dao policija je uspjela pronaći počinitelja. Utvrđeno je da je Bjelovarac (rođ.1974.g.) osim ovog pokušaja krađe počinio i druga dva djela krađa u Velikoj Gorici. U jednoj pljački ukrao je novčanik s gotovim novcem, a u jednoj bankovnu karticu s kojom je kupio nakita u vrijednosti 12 tisuća kuna. Osim ovih djela policija je utvrdila da se radi o muškarcu za kojemu zbog sličnih djela traga 6 policijskih postaja iz Zagrebačke županije.

U proteklom tjednu policija je intervenirala na 5 prijava obiteljskog nasilja, a izdvojim samo slučaj tučnjave brata (1985.g.) i sestre(1989.g.) iz D.Lomnice. Iako je muškarcu izmjereno 1,36 promila alkohola u krvi oboje su kažnjeni s 5 dana pritvora. S dvije kazne je prošla i prijava za nasilje u Posavini u slučaju u kojemu je muškarac bivšoj ženi došao s ljubavnicom, a što je očekivano rezultiralo svađom.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.