08.02.2011

Policijsko izvješće, s 3,22 promila napao baku

Policijska postaja Velika Gorica u tjednu od 1. do 8. veljače djelovala je u 60 događaja, u kojima nije bilo značajnijih kriminalnih aktivnosti na koje bi trebali upozoriti građanstvo. Od ovih 60 događaja izdvojili smo najzanimljivije, a tjedan obilježavaju neuspjeli pokušaji izvršenja kaznenih djela.

3 jointa
Policija je podnijela kaznene prijave protiv troje mladića u dobi od 22 do 25 godina koje je tokom tjedna na različitim lokacijama, Kurilovečka ulica, Staro Čiče i Kobilić, zatekla s količinom marihuane za vlastite potrebe. Sva trojica su svoje "smotuljke" predala dragovoljno, a policija ih je zatekla u osobnim automobilima te jednom objektu u gradnji i prijavila sudu.

Prepao se pa pobjegao bez plijena
Prvog dana veljače maskirani nepoznati počinitelj ušao je u trgovinu u Kolarevoj ulici te pod prijetnjom noža od prodavačice zatražio novac. Prodavačica je krenula prema blagajni, ali i vikom upozorila vlasnika trgovine koji je istrčao iz ureda trgovine te na taj način zbunio razbojnika koji je pobjegao bez plijena. Opisan je slično kao i za nedavnog razbojništva u Zvonimirovoj ulici, a opisan je kao viši muškarac srednjeg stasa starosti oko 25 godina.

Ukrao bankovnu karticu pa cinkao provalu
Pronađeni su provalnici u Odranski ribič u Čičkoj poljani koji su u prosincu prošle godine otuđili boce alkoholnog pića iz ovoga izletišta. Policija je do dvojca (rođeni 1987. i 1985.god.) došla nakon što je provodila istraživanje za drugo djelo. Naime, mlađi provalnik je radio na imanju u Veleševcu gdje je iskoristio nepažnju vlasnika i iz novčanika mu uzeo bankovnu karticu s kojom je podigao na bankomatu 8000 kuna, a potom je karticu vratio u novčanik oštećenoga. Kada je vlasnik primjetio manjak na računu prijavio je događaj policiji, a utvrđeno je da ju je počinio njegov radnik kojega je policija povezala s provalom u Odranski ribič za koju je otkrio svoga pomagača.

Ograda, plinske boce i pola milijuna kuna vrijedne skele
Nedavno postavljena ograda na imanju "Svoga tela Gospodar" u Krušaku nestala je između 27. i 29. siječnja, a krađu je prijavio vlasnik 1.veljače. Nepoznati počinitelji razmontirali su plastificirane ogradne panele te načinili štetu od 18 tisuća kuna.

Ponovno je provaljeno na benzinsku postaju u Ogulincu, a kao i tjedan ranije plijen su bile plinske boce. Ovoga puta lopovi su odnijeli 8 punih boca plina i nanijeli štetu od 4000 kuna. Krađa je izvršena u vremenu od pola sata prije i poslije ponoći s 4. na 5. veljače.

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad Zagrepčaninom koji je još u travnju 2007. godine od poduzeća Veteran dom iz V.Gorice iznajmio građevne skele koje je "zaboravio" vratiti i time nanio tvrtki štetu od 442 000 kuna.

Provale bez šteta
Policija je imala i tri dojave o provalama u kuće kod kojih nije bilo otuđenja nikakvih stvari. U sva tri slučaja, u V.Gorici, Ščitarjevu i Obrezovini, vlasnici su na radu u inozemstvu, pa u kućama nije bilo vrijednijih stvari za otuđiti. U Dobrilinoj ulici bilo je pokušaja otuđenja vozila. Nepoznati počinitelj ušao je u VW Passat, provalio u kontakt bravu, ali nije uspio upaliti automobil te napustiti mjesto. U jutarnjim satima vlasnik je uvidio  pokušaj provale te pozvao policiju.

S 3,22 promila nasrnuo na baku
U proteklom tjednu prijavljena su dva nasilnička ponašanja u obitelji. U jednom slučaju prijavljen je muškarac koji se nasilničko ponašao prema svojoj baki vrijeđajući ju, a policija mu je izmjerila 3,22 promila alkohola u krvi. Sudac za prekršaje dodjelio mu je 10 dana odmora u Remetincu te program odvikavanja od alkohola. Iste večeri, 4. veljače, prijavljeno je i drugo nasilničko ponašanje i tu u podbrežnici gdje je sin (rođ.1970.g.) verbalno i fizički napao majku. Izmjereno mu je 0,62 promila, a kažnjen je s 1000 kuna kazne. Zabilježeno je i 7 prometnih nesreća s dvije lakše ozlijeđene osobe.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.