09.03.2011

Policijsko izvješće: razbojništva, speed, bomba i 8 janjaca

Iz policijskog izvješća za vrijeme od 1. do 8. ožujka, u kojemu je policija imala 70 intervencija, izdvojili smo dva razbojništva, pronalazak droge, pronalazak granate, provale i krađe te pokušaj prevare.

Dva razbojništva uz prijetnju pištolja

Policija provodi kriminalistička istraživanja za dva razbojništva o kojima smo već izvještavali. U Novom Čiču naoružani počinitelj opljačkao je 3. ožujka Prvu sportsku kladionicu koju je olakšao za 4500 kuna. Nepoznati počinitelj pištoljem je zaprijetio zaposlenici koja mu je bila primorana predati novac. Jučer je opljačkana zlatarnica u središtu grada u Zagrebačkoj ulici. Maskirani počinitelj iz zlatarne Karat odnio je veću količinu zlata i srebra. Policija moli sve očevice koji bi mogli pomoći u razrješenje ovih djela da se uz zajamčenu diskreciju jave policiji.

U Cibljanici na ulici našli bombu

Neobičajen događaj dogodio se 7. ožujka kada je u jutarnjim satima policija dobila prijavu o pronalasku ručne granate. Policija je izašla na uviđaj te u Dobrilinoj ulici u Cibljanici pronašla bombu odbačenu kraj ceste. Policija i ovim putem obavještava javnost da sav ratni materijal se može bez sankcija predati policiji ili javiti da bez zapisnika s policajcima u cvilu preuzme oružje iz vašeg doma.

Speed u Podbrežnici

U Zadarskoj ulici u Podbrežnici policijski službenici su 5. ožujka oko 20 sati zatekli sumnjivog mladića, rođen 1989. godine, koji je dragovoljno predao 1,5 gram amfitamina poznatijeg kao droga speed. Mladić je uhićen te ga očekuje prijava zbog zloupotrebe droga.

Krali se i janjci

Benzinsku postaju INA u Velikoj Mlaki, u kasnim večernjim satima dok je bila zatvorena, opljačkao je nepoznati počinitelj 2. ožujka. Provalnik je ispranio vitrinu s cigaretama te odnio 20 šteka cigareta vrijednih oko 5 tisuća kuna. Niz provala u vikendice u Šiljakovini olakšao je 5 vikendaša za procjenjenih 10 tisuća kuna, a u ovim provalama otuđena je hrana, posteljina, plinske boce i drugi materijali iz vikendica. Da se danas krade baš sve svjedoči i neobična krađa iz Strezorjeva kraj Pokupskog gdje je iz štale obiteljskog gospodarstva, prema prijavi, ukradeno 8 janjaca. Šteta je 6 tisuća kuna.

Pokušaj prevare i obiteljska nasilja

Za pokušaj prevare bit će optužen hrvatski državljanin, rođen 1984.g., iz Donje Lomnice koji je lažno prijavio prometnu nesreću. On je sletio s ceste i oštetio svoj automobil što nije prijavio te nekoliko dana poslije iscenirao nezgodu kako bi pokušao od osiguravajućeg društva naplatiti osiguranje. Dobio je kaznenu prijavu za pokušaj prevare.

U proteklom tjednu zabilježena su i tri obiteljska nasilja. Jedno je još u obradi dok je za jedan okršaj majke i kćeri odustano od optužnice. U jednom slučaju suprug je maltretirao svoju suprugu u pijanom stanju, izmjereno mu je 1,56 promila, te je zbog nasilničkog ponašanja dobio 5 dana zatvora.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.