22.03.2011

Policijsko izvješće: 23 osobe prevarene za 2 milijuna kuna

Velikogorička policija u protekome tjednu zabilježila je 57 događaja od čega 7 prometnih nesreća s dvije lakše ozljede. Iako je broj intervencija manji od proteklog tjedna štete su višestruko veće.

Prevarene 23 osobe za 2 milijuna kuna

Policija privodi kraju kriminalističko istraživanje iz ranijih godina, a u kojemu su prevarene najmanje 23 osobe. Naime, dvije hrvatske državljanke godišta 1954. i 1974. tražile su žrtve na način da su im obećale zaposlenje ukoliko podignu kredit te predaju novac njima za potrebe njihove tvrtke uz obećanje da će tvrtka vraćati  kredit.  Prevareni su u raznim bankama i kreditnim zadrugama podizali kredite na vlastito ime, obično u vrijednosti 12 tisuća eura, te veći dio novaca predali osumnjičenim ženama. Naravno one nisu ispunile svoj dio "obećanja" te tako od oštećenih izvukle 2 milijuna kuna! Kredite, naravno, otplaćuju žrtve prevare.

Pljačka zlatarne

Policija moli sve građane koji su vidjeli nešto ili imaju bilo kakva saznanja u vezi pljačke Zlatarne Križek, koja je opljačkana 18. ožujka, da se jave na 1192 ili u velikogoričku policiju. Razbojnik je prijeteći pištoljem od zaposlenica zatražio novac i nakit, a što su one bojeći se za život i učinile. Za vrijeme pljačke u zlatarnu je ušao prolaznik kojega je razbojnik udarcem u glavu srušio na pod te zatim pobjegao s 130 tisuća kuna plijena. Opisan je kao muškarac u tridesetima, bio je neobrijan i nosio kapu na glavi, a pljačka se dogodila nešto prije 20 sati.

Odnijeli 240 tisuća kuna metala

U usporedbi s razbojnikom počinitelji sljedećeg kaznenog djela prošli su još bolje. U vremenu od 11. do 16. ožujka nepoznati počinitelji su na tlačnom kanalizacijskom sustavu uz nasip između Mičevca i Domovinskom mosta ukrali raznih dijelova sustava od inoxa. Među plijenom je više desetaka metalnih penjalica, željeznih poklopaca, inox obujmica i drugih dijelova, a ukupna šteta je procijenjena na 240 tisuća kuna

Provale - LCD televizori, slika i kotao za rakiju

Provalnik u Smendrovićevoj ulici u Velikoj Mlaki dana 15. ožujka opustošio je obiteljsku kuću iz koje je odnio dva LCD televizora, prijenosno računalo i fotoaparat te time oštetio vlasnika (1970.g.) za 14 tisuća kuna. U Sisačkoj ulici u nedjelju je provaljeno u kuću iz koje je ukradena umjetnička slika vrijednosti 1500 kuna. Ovog vikenda provaljeno je pak u skladište Dječjeg vrtića Velika Gorica u Pucekovićevoj ulici. Provalnik je ukrao flaksericu, motornu pilu i miniwash te time oštetio vrtić za 5 tisuća kuna. U vikendici u Gustelnici ukraden je bakreni kotao za pravljenje domaće rakije. Unesrećeni vlasnik ostao je i bez alata i zaliha rakije, a šteta, materijalna, je procijenjena na 6000 kuna.

Nasilnička ponašanja

Policija je u proteklom tjednu obradila dva nasilja u obitelji. Nasilnik iz Okuja (1948.g.) pod utjecajem 1,88 promila alkohola nasilno se ponašao prema supruzi i kćeri zbog čega je osuđen na 50 dana zatvora. Muškarac (1943.g.) iz Cibljanice koji je vrijeđao svoju suprugu dobio je 10 dana zatvora i rok kušnje od godinu dana.


Komentari
22.03.2011 - Molim
Ja bi digo spomenik ovim dvijema hrvatskim drzavljankama! Pa di nade 23 "pametne" osobe koje su digle kredit i predale im novac? svaka cast!!
Prikaži ostale komentare ...



Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.