23.02.2010

Policijski izvještaj


Današnje prvo policijsko izvješće uvod je u tjedna izvješća koja ćemo ubuduće objavljivati svakog utorka. U članku ćemo navest najzanimljivije događaje koji su se dogodili u proteklom tjednu, a koje je obradila policijska postaja Velike Gorice.

U petak 19. veljače prema nalogu Prekršajnog suda u mjestu Novo Čiče izvršena je pretraga stana u potrazi za narkoticima. Kod hrvatskog državljanina pronađena je manja količina droge. Veću akciju provodio je Odjel kriminilatiteta droga iz Zagreba u kojoj je u Gradićima u obiteljskoj kući pronađeno više od 2 kg marihuane. Zbog krijumčarenja i preprodaje droge prijavljena su dvojica 39-godišnjaka, dok je vlasnik kuće prijavljen za pomaganja u preprodaji droge.

U Pokupskom je u noći s petka na subotu prošli vikend provaljeno u benzinsku postaju Ine i kiosk Tiska, a ukradena je veća količina cigareta.

Od prometnih nesreća jedna je završila smrtnim slučajem. 16. veljače u mjestu Čiče mlađa vozačica(1989) naletjela je na pješakinju(1930.) koja je neoprezno prelazila cestu. Za ovu nesreću traže se očevici. U ponedjeljak 22. veljače u ul. Kralja Tomislava na pješačkom prijelazu stradala je pješakinja (1961.) koja je teže ozlijeđena, a na nju je naletio neoprezni vozač (1937.).

Uz ostale intervencije goričke policije zabilježeno je i nekoliko krađa manje vrijednosti u trgovačkim centrima u gradu koje su spriječili zaštitari, ali i veći broj zapaljenja dimnjaka u kućanstvima. Kako nije bilo značajnijih kaznenih djela tjedan je bio prilično miran.

Policija je uhvatila na djelu dvojicu muškaraca koji su 15. veljače krali gorivo iz teretnih vozila parkiranih na parkiralištu u ul. Lj. posavskog nasuprot benzinske postaje. Kradljivci su se bacili u bijeg, ali su uhvaćeni.

Neobičajno kazneno djelo dogodilo se početkom veljače kada je u crkvu NBDM kroz otključana vrata sakristije, koja su koristili radnici koji obavljaju radove, ušla nepoznata osoba te ukrala dva kaleža sa oltara. Šteta se procjenjuje na 10 tisuća kuna.Komentari
25.02.2010 - ivan
hm, možda nisu kaleži 10 000kn, mozda su po 20kn, a provaljena vrata i prozor su skupi...tko zna...
24.02.2010 - vanilla_kok
2 kaleža s oltara -> 10 000 kn?? o žebo žebo, kak si skroman!
24.02.2010 - sanjin
kakav grad, krade se gorivo i pljačka crkva... nemamo ni poštenih lopova :p
24.02.2010 - Bambo_Ocha
Znaci to ne raditi :)
23.02.2010 - x
zanimljivo
23.02.2010 - cool232
ima ko poznati tranu? :P
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati