15.10.2009

Počinje Mjesec hrvatske knjige


S današnjim danom započinje mjesec hrvatske knjige koji će trajati do 15 studenoga. Cilj ove nacionalne manifestacije je popularizirati čitanje, čitatelje ali i same knjige te potaknuti samo informiranje i obrazovanje.


Kao i svake godine i ove imamo tematski mjesec koji je posvećen međunarodnoj godini astronomije pa ćemo uživati u literaturi i događanjima koja pokrivaju gotovo sva njena područja. 


Kroz mjesec dana manifestacija će se odvijati na dvije lokacije; Gradskoj i Područnoj knjižnici Velika Gorica. U Gradskoj knjižnici moći će se poslušati predavanje o čudima svemira i proviriti u njih kroz teleskope, ili saznati više o astronomiji iz časopisa Drva znanja . U područnoj knjižnici pak, imati ćete priliku pogledati nekoliko izložbi ali i poslušati predavanja istaknutih hrvatskih fizičara i astronoma te upoznati pjesnike.


Program je organiziran i za one najmanje i za one najveće a sadržaja ne nedostaje jer je osim astronomije pokrivena i tema naše turopoljske kulturne baštine, poezije, ali i dokumentarac o povijesti Knjižnice.


Tako će se u ovih mjesec dana pobliže govoriti o načinu odgoja djece te rješavanju problema s njima, čitati pod zvijezdama, predstavljati knjige domaćih autora, izrađivati makete sunčevog sustava a posjetitelje će se upoznati s trenutnim položajima planeta na našem nebu.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati