11.10.2010

Počeo Dječji tjedan

U Pučkom otvorenom učilištu otvorena je izložba «Djeca i mediji». Izložbu su pozdravnim govorima otvorili ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica Katja Matković Mikulčić, gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Perica Meštrović. Time je započeo Dječji tjedan Grada Velike Gorice. Izložba je prikazala na koji način mediji utječu na djecu, pozitivne i negativne strane utjecaja medija, a prikazan je i prilog učenika Osnovne Škole Eugena Kumičića.

Nakon otvorenja izložbe uslijedila je tribina sa temom «Etički kodeks u novinarstvu». Detaljnije su se razložili i protumačili utjecaji medija, najviše po pitanju prava djece. Gosti tribine bili su novinarka Nataša Škarić, socijalni pedagog Krunoslav Borovec i sociolog Renato Matić, a nakon što su izložili temu tribine, spremno su odgovarali na pitanja prisutnih.

Dječji tjedan trajat će do 15. listopada, a u sklopu akcije «Velika Gorica- Grad prijatelj djece» svaki dan su organizirani sadržaji vezani uz temu «Djeca i mediji».

autor:Ana Peternac / VGdanas


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati