14.01.2011

Pobuna zbog parkirališta

Zbog tridesetak tisuća kuna Milanu Dundoviću prijeti ovrha, a s VG Komunalcem već je na sudu upravo zbog neplaćanja kazni koje je zaradio neplaćanjem parkirališta ispred svoje zgrade. Iako se tamo nalazi gradsko parkiralište koje se naplaćuje, prema riječima Dundovića, predstavnika stanara zgrade u Ulici Slavka Kolara br. 4, ta površina pripada zgradi. To nam je dokazao i dokumentima u kojima je navedeno da je sporna površina u knjigama navedena kao požarni put zgrade, koji mora biti slobodan.

Šahtovi na parkiralištu

– Na parkirališnim mjestima nalaze se šahtovi, a to ne smije nikako biti tako. Imali smo poplavu u podrumu, a nismo mogli do šahta jer je tu bio parkiran auto. Isto tako, autu nismo mogli ništa, jer je bio ispravno parkiran – kazao je Milan Dundović, koji uime stanara već godinama pokušava istjerati pravdu.

Sporno je parkiralište, kaže Dundović, dok je u gradonačelnikovoj fotelji sjedio Tonino Picula, bilo vraćeno stanarima, a kasnije je ponovno pretvoreno u gradsko parkiralište.

Osim toga, s obzirom na to da je parkiralište često puno, vozila koja dostavljaju robu u trgovine u prizemlju zgrade uglavnom stoje na pločniku, ispred zgrade.

– Oni su preteški, pa pucaju pločice, a savijaju se i cijevi ispod zemlje, pa često nastaju poplave u trgovinama – ljutit je Dundović.

parkiranje.jpg
Ulica je protupožarni put i na njoj ne bi smjelo biti parkirališta, tvrdi predstavnik stanara

Čestice pripadaju Gradu

Iako smo najprije upit uputili u Komunalac, direktor Komunalca Josip Kolarec rekao nam je tek da oni parkirališta postavljaju na površinama koje im dodijeli Grad Velika Gorica.

– Uvidom u zemljišne knjige parkiralište nalazi se na parcelama koje su u vlasništvu Grada Velike Gorice – odgovorila nam je glasnogovornica gradonačelnika, Elizabeta Stipetić.

No, ovu je tvrdnju Dundović proglasio neistinitom.
– To je laž. Oni su to zemljište prisvojili, jer u papirima piše da su stanari vlasnici - uvjerava Dundović.

autor: Nataša Mlinarić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.