22.12.2009

Plemenitaši s kandidatima


U jeku predizborne kampanje za predsjedničke izbore Plemenita opčina turopoljska održala je susrete sa kandidatima na kojima se razgovaralo o njihovim stavovima glede pitanja povrata oduzete imovine zemljišnim zajednicama.


Danas je održan sastanak sa nezavisnim kandidatom Nadanom Vidoševićem koji je bio u posjetu Velikoj Gorici. Čelnicima POT-a Vidošević je dao svoju podršku uz riječi „Nitko neće bolje brinut o Turopolju nego Turopoljci“ nadovezujući se na svoj stav da je interes Hrvatske da hrvatski čovjek bude vlasnik hrvatske zemlje. 


potvidošević.jpg


U nedjelju je u uredu POT-a održan i sastanak sa nezavisnim kandidatom Milanom Bandićem. Predsjedničkog kandidata upoznalo se sa radom Plemenite općine turopoljske i problemima za koje se traži pomoć od slijedećeg predsjednika.


potbandić.jpg


Prvi sastanak održan je još prošloga mjeseca sa kandidatkinjom HNS-a Vesnom Pusić koja je, preko saborskog zastupnika Gorana Beusa Richemberga, dobro upoznata sa problemima zemljišnih zajednica. Svakako će se zalagati za rješavanje ovoga pitanja, a potporu HNS-a plementaši za svoje ciljeve imati će i u Saboru.


potpusić.jpg


Očekivanja su da Predsjednik svojim autoritetom inicira u Hrvatskom saboru donošenje Zakona o zemljišnim zajednicama na način kao što je učinila Slovenija 1994. godine – rekao je župan POT-a Franjo pl. Kos te nadodao kako su svi kandidati dobrodošli na razgovor.
Komentari
23.12.2009 - winetou xxl
u gradskom i u državnom.Do 1947g je bilo u vlasništvu zemljišnih zajednica 333000ha šuma i 250000ha zemlišta
22.12.2009 - cool232
pretpostavljam da je ta zemlja sad u gradskom vlasništvu? il je to sad Billa :P?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati