06.12.2010

Plaće u vrtićima ostaju iste

Sindikati predškolskog odgoja i Grad Velika Gorica postigli su dogovor koji je rezultirao potpisivanjem aneksa Kolektivnog ugovora po kojemu će plaće u zaposlenima u vrtićima u slijedećoj godini ostati na istoj razini kao i ove godine.

Dogovor je postignut nakon mjesec i pol dana pregovora, a sindikati su zamrzavanje plaća prihvatili tek nakon devetog sastanka. Svjesni sveukupne situacije sindikati su prihvatili prijedlog u kojem stoji da u 2011. godini neće doći do rasta plaća, već će one ostati na ovogodišnjoj razini.

Sindikati su zasigurno i zadovoljni što je Grad krenuo s provođenjem novih Državnih pedagoških standarda pa će se, među ostalim mjerama, dva velikogorička vrtića "Velika Gorica" i "Ciciban" podijeliti na 4 vrtića kako bi broj djece po vrtiću bio manji od, standardom propisanih, 600 mališana. Novi vrtići, Lojtrica i Žirek, će otvoriti i dvije nove ravnateljske pozicije.

sindikativrtići.jpg

Grad Velika Gorica u 2010. godini za predškolski odgoj je iz proračuna izdvojio 52 milijuna kuna, a od čega su oko 11 milijuna kuna uplatili roditelji djece koja pohađaju vrtiće preko mjesečnih rata. To pokriva tek trećinu izdataka samo za zaposlene koji se brinu za velikogoričke mališane. Dodajmo da je iz gradske uprave najavljeno da cijene vrtića u sljedećoj godini neće rasti.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.