29.12.2009

Pješački prijelazi sigurniji


Slijepe osobe u Velikoj Gorici sigurnije će prelaziti preko pješačkih prijelaza čiji spušteni prilazi su izrađeni od taktilnih ploča, ustvrdili su danas gradonačelnik Dražen Barišić i savjetnik za provedbu Strategije za osobe sa invaliditetom Darko Matić.

Prvi ovakvi prilazi pješačkih prijelaza postavljeni su oko autobusnog kolodvora i tržnog centra u Velikoj Gorici, a ukupno je postavljeno 80 m2 taktilnih površina za što je utrošeno 40 tisuća kuna.

taktilnepovršine.jpg
Darko Matić sa gradonačelnikom pri obilasku izvršenih radova na pješačkim prijelazima

Ubrzo će se taktilne površine naći na pješačkim prijelazima duž Zagrebačke ulice, postaviti će se zvučna signalizacija na semaforima, a 9 autobusnih stajališta bit će obilježeno linijama vodiljama za ulaz u autobus - najavio je Darko Matić te naglasio kako je cijena taktilnih ploča jednaka običnim kamenim pločama koje su se do sada postavljale.

Sve ovo omogućit će lakše kretanje slijepih osoba u gradu u kojem stanuje 70-tak slijepih osoba. Ove mjere propisane su Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Gradonačelnikov savjetnik najavio je i veliki događaj za osobe sa tjelesnim oštećenjima, kojih je u Velikoj Gorici oko 5500, a to je nabavka specijaliziranog kombija koji će im svakodnevno biti na raspolaganju za prijevoz. Do sada se koristio kombi ZET-a koji je bio na usluzi samo jednom tjedno, a novi koji će biti stacioniran u Crvenom križu trebao bi stići već u veljači.


Komentari
29.12.2009 - X
AJ BAŠ SUPER
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati