18.11.2009

Picula pod istragom Uskoka


Na temelju kaznene prijave Kluba vijećnika HDZ-a Velike Gorice, Uskok je započeo istragu protiv bivšeg velikogoričkog gradonačelnika Tonina Picule. Razlog istrage je propali pokušaj kupnje 46 autobusa vrijednih oko 100 milijuna kuna kojim je, tvrde u HDZ-u Gorica, zloporabio svoj položaj i sklopio izrazito štetan ugovor sa Zagrebačkim holdingom i EBRD-om, piše zagrebački portal Zagrebancija.com.

Tonino Picula opovrgava optužbe za korupciju pri propalom pokušaju kupnje 46 autobusa vrijednih 100 milijuna, zbog kojih se našao pod istragom Uskoka, a za podmetanje optužuje ministra financija i bivšeg velikogoričkog gradonačelnika Ivana Šukera. Najveći gubitnici cijele priče su građani Velike Gorice koji će se i dalje voziti u autobusima starim preko 20 godina jer cijeli posao sa EBRD-om je otpao.

'Bio sam na ispitivanju u Uskoku, ali sam im preporučio da zovu i ministra financija Ivana Šukera koji stoji iza ovog klasičnog, prljavog pokušaja političkog obračuna sa mnom. Razmišljam i o podizanju tužbe protiv Ante Šimonovića, HDZ-ovca koji je potpisao kaznenu prijavu protiv mene, čovjeka koji bez ikakvih kvalifikacija za taj posao sjedi u nadzornom odboru Fine, a uzima sebi za pravo prozivati poštene ljude', naglašava Picula.

Na portalu Zagrebancija.com koji je otkrio da Uskok istražuje Piculu podsjećaju da je Picula omogućio EBRD-u da u slučaju financijskih problema Velike Gorice može plijeniti gradsku imovinu, između ostalog vrtiće, škole i ceste što on energično demantira. Tvrdi i da se ništa ne garantira imovinom grada te da nema hipoteke niti zaduženja gradskom imovinom prema EBRD-u.

izvor: tportal.hr / zagrebancija.comKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati