18.02.2010

Picula o prijavi: To je izvan pameti


Bivši gradonačelnik Tonino Picula o najnovijoj kaznenoj prijavi progovorio je za internetski portal Index.hr s kojega prenosimo članak.

Picula, u zadnje vrijeme sve češća žrtva kaznenih prijava, rekao je za Index da se čak i raduje eventualnom izlasku na sud. "To što je policija napravila je izvan pameti, s indignacijom odbacujem bilo koji element koji mene može povezati s gradskim proračunom. Teško je za takvo što optužiti čovjeka koji je naslijedio 17 milijuna kuna minusa, a ostavio 22 milijuna plusa u proračunu. Kako u takvoj situaciji dokazati nesavjesno postupanje s proračunom?", rekao je.

"Sve što ima veze s TVG-om odluke su Poglavarstva i Vijeća, radi se o pozajmici koja je posuđena i koja se trebala vratiti, ali nije jer je gradonačelnik Dražen Barišić, koji je od mene naslijedio funkciju predsjednika Skupštine TVG-a, blokirao rad tog trgovačkog društva još u rujnu. Društvo onda nije ni moglo vratiti pozajmicu kad je bilo blokirano. Gradonačelnik Barišić je pak predmet druge prijave zbog sukoba interesa, jer je osnivač i likvidator konkurentske Televizije Turopolje. On je svoje ovlasti možda prenio na nekog drugog, ali je jasno da se radi samo o njegovu pokušaju uništavanja konkurencije", rekao je Picula.

Da se radi o podmetanju, jasno je iz same činjenice da je podnesena anonimna prijava, smatra Picula. "To je jedna vrsta pokušaja političkog podmetanja, koja ne može izdržati na sudu, jer bi se vidjelo tko je što radio. Policija je razgovarala sa svim relevantnim sudionicima slučaja i odlučila se na ovakav potez, a mislim da prijavu nije moguće potvrditi u bilo kakvom normalnom sudskom procesu. Sad je potez na DORH-u, za koji ne znam hoće li nastavljati nakon diskreditirane 'afere' s autobusima i pokušaja podmetanja kod sportske dvorane, ili će prepoznati i ovu prijavu kao oblik obijesnog parničenja lokalnog HDZ-a", smatra Picula.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati