07.06.2010

Peticija za vrtić u Maloj Buni

HNS Velika Gorica predvođeni svojim ograncima u Šiljakovini i Buni ovih dana provode potpisivanje peticije kojom se traži da se neuređeni društveni dom u Maloj Buni uredi kao dječji vrtić. U peticiji stoji da se traži od gradonačelnika da ove godine osigura sredstva za dokumentaciju, a u slijedećoj godini sredstva za radove kako bi se vrtić otvorio u jesen 2011.godine.


Trenutno u društvenom domu sada nema apsolutno nikakvih sadržaja, a pošto smo svjesni recesije smatramo da će se mnogo manje novca utrošiti na adaptaciju, negoli graditi vrtić od temelja za što smatramo da u ovom trenutku nema ni sredstava a niti lokacije, te činjenica koje su roditelji svjesni, a to je da u gradu Gorici vrtići su toliko napućeni da mjesta jednostavno nema, a samim povećanjem grupa kvaliteta smještaja djece je vrlo upitna - kaže Senka Gjurašin iz HNS-a koja vodi akciju.

 

Otvaranjem dječjeg vrtića u društvenom domu, roditeljima djece šire okolice Kozjače, Šiljakovine, Velike i Male Bune, te Ključić Brda osigurao bi se smještaj za njihovu djecu i smanjio brojčani pritisak na vrtiće u samom gradu - kažu u HNSu. Dječji vrtić tako trebao bi osigurati oko novih mjesta 70 mjesta za djecu, a unatoč uređenju doma prostorije nogometnog kluba ostale bi i dalje u društvenom domu .

 

Građanstvo je pozdravilo HNS-ovu inicijativu , a zadnje informacije sa terena govore kako u sakupljanju potpisa za otvaranjem vrtića u Maloj Buni priključio se i Mjesni odbor Velika Buna, te Udruga žena iz Male Bune.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati