15.07.2009

Peglanje službenih kartica


Vodeći ljudi Grada Velike Gorice na čelu s bivšim gradonačelnikom Toninom Piculom u četiri godine svog mandata na teret Velikogoričana pojeli su i popili milijun kuna, od čega je Poglavarstvo smazalo 792.433 kune, a Vijeće ostatak.

U taj iznos, iz lokalnog proračuna namireni su i računi koje su za reprezentaciju napravili Tonino Picula, Vesna Fabijančić Križanić, Vesna Škare-Ožbolt, i Goran Beus Richemberg koristeći RBA MasterCard.

Kartica nije imala limita, a najčešće je peglana u restoranima, gostionicama, birtijama ili na benzinskim postajama.

Nova vlast pročešljala je sve račune i slipove kartica od 2007. godine. Sada su odlučili, kako doznaje Večernji list, iz redova sadašnje vlasti, da će karticu imati samo gradonačelnik i njegovi zamjenici te je neće provlačiti zu restoranima.

Kilogram ribe za 720, škampi na žaru i buzaru 650 kuna, crni rižoto od sipe, salata od hobotnice, ovčji sir, Jakobove kapice – tako je primjerice, ručao bivši gradonačelnik Picula u restoranu Rustica 20. lipnja 2008. godine. Na ostalim su računima biftek s tartufima za 120 kuna, domaća juha , mala salata…

'Karticom sam se koristio na poslovnim razgovorima, nikada privatno. Priložio sam račune i vidi se što smo jeli. A kad sam ja takve račune tražio od bivše HDZ-ove vlasti 2005. godine, nikada ih nisu pokazali', rekao je Picula.

Za razliku od njega, Vesna Škare–Ožbolt, koja se karticom najviše služila, nikada nije priložila račune. A Velikogoričani su joj za restorane u 2008. platili 17.877 kuna.

U dobroj hrani i piću uživala je i Vesna Fabijančić Križanić. Ona je lani karticu provukla 23 puta i tako potrošila 11 tisuća kuna. I dok je ona svoju karticu peglala po Gorici i restoranu 'Crv', gdje je samo na piće u jednom danu ostavila 2384 kune, Škare-Ožbolt častila se po Zagrebu u restoranima Baltazar, Del Mercato Spoleto, Gallo, Adria klubu, Splendidu i drugima. U Movie pubu 19. prosinca 2008. godine karticu je provukla u jedan sat iza ponoći, a ceh je iznosio 2835 kuna.

'Nije moguće, nije točno', odgovorila je Škare–Ožbolt i dodala kako je nekoliko puta bila na ručku i večeri kada su je zvali veleposlanici.

Nemam pojma kad sam zadnji put bila u Movie pubu. To su podmetaljke. Uopće se ne mogu sjetiti gdje sam i kad trošila. Ne znam tko je sve imao karticu', kazala je Škare – Ožbolt.

Ni Fabijančić - Križanić nije znala koliko je puta provukla karticu. Kaže da nije vodila evidenciju.Izvor: tportal.hr (izvorni tekst: Večernji list 15. srpnja 2009)


Komentari
23.09.2013 - goričanec
a lako je tuđim k....m po plotu mlatit
22.07.2009 - debela
'Karticom sam se koristio na poslovnim razgovorima, nikada privatno. Priložio sam račune i vidi se što smo jeli. A kad sam ja takve račune tražio od bivše HDZ-ove vlasti 2005. godine, nikada ih nisu pokazali', rekao je Picula. Koliki je dug (dakle, minus!) ostavio HDZ nigdje ne piše.
16.07.2009 - cool232
istina., a još gore od toga je što će ovi koji su sad na vlasti najvjerojatnije nastavit u istom revijalnom tonu... sve je lako kad si na Vlasti a Vlasta je bogata i Vlasta te časti haha...
16.07.2009 - MARIO
Fino su drug picula i njegovi drugari peglali , a što nisu napravili nikakvu značajnu investiciju u 4 godine to nije bitno bitno je da su bili siti i da nisu žedni,nebi me iznenadilo da su im djeca peglala kartice kada su išli sa ekipom van
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.