18.12.2010

Ove godine 13 tisuća noćenja u V.Gorici

Turistička zajednica Grada Velike Gorice ostvarila je u ovoj godini čak 30 posto veći prihod od boravišnih pristojbi i turističkih članarina. Pohvala je to i dobra čestitka za Dan Turističke zajednice, koji je u Velikoj Gorici obilježen jučer.

Kako su poručili iz Turističke zajednice, do kraja studenoga u Velikoj Gorici ostvareno je 12.067 noćenja.

– Planiramo da ćemo do kraja godine ostvariti oko 13.000 noćenja, što je povratak na broj noćenja iz 2008. godine. U 2009. godini obilježili smo veliki pad broja noćenja zbog ekonomske krize, a ove godine otvoreno je i novo prenoćište – poručila je Milada Mesarić, direktorica Turističkog ureda.

Tijekom ove godine Turistička zajednica osigurala je 75.000 kuna za program poticaja u ugostiteljsko-turističkom sektoru “Novi gost u Turopolju”. Konkretna je to financijska potpora turističkim i putničkim agencijama za organizirano dovođenje turista.

– Zbog kvalitetnijeg predstavljanja Turopolja stranim gostima odlučili smo pripremiti velikogoričko izdanje poznate turističke publikacije te je u Zračnoj luci i na ostalim info-punktovima Zagreba osvanulo izdanje Velika Gorica In your pocket – poručila je Milada Mesarić.

Ove je godine na području Vukomeričkih gorica otvorena staza Šumarica. Staza počinje kod lugarnice Šumarije na Krušaku, oko 12 km od Gorice, a završava u selu Kozjača na vrhu Lakovica. Duga je oko devet kilometara, a laganim hodom prođe se za oko dva i pol sata. Za izletnike po goricama pripremljen je i GPS putni vodič.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
20.12.2010 - biserka
evo vito, osim lukavca i mlake postoji još i http://www.tzvg.hr/?show=17700 i http://www.tzvg.hr/?show=17704
20.12.2010 - vito
Kaj da odem do Lukavca i zurim u njega ispred zatvorenih vrata, a nemam pojma kaj predstavlja. Ok, jesam nezainteresiran sam se potruditi ali ne znam osim tog lukavca i crkve u mlake ništa drugo vrijednog za vidjet u okolici. Nisam nikad čuo za turističku rutu po gorici da mi netko ispriča neš zanimljivo o gorici.
18.12.2010 - Endsieg
vito, tvoj je problem kaj ne poznaš svoj kraj i misliš da gostima može ponuditi samo "nove ceste". izvuci guzicu iz kuće ili zgrade, možda otkriješ koliko toga Gorica i Turopolje nude, pogotovo onima koji traže onaj izvorni oblik turizma.
18.12.2010 - vito
da, a jel mi imamo njima kaj ponuditi?? nove ceste!
18.12.2010 - amreps
ko bi isel spat u Goricu..To je sve narokano pod gablecom....
18.12.2010 - ivan
Da čovjek ne povjeruje, ja sam mislio da nitko ne ide spavati u vg...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.