01.07.2010

Otvorena Rakarska zatvorena Pleška

Kako radovi na obilaznici koja spaja dva velikogorička aerodroma polako napreduju tako dolazi i do izmjena prometnih pravaca. Očekivanja su da će ova obilaznica, koja će među ostalom i promijeniti ulaze u naselja Pleso i Rakarje, biti puštena u promet krajem ljeta.

Zbog radova na obilaznici bio je zatvoren ulaz u Rakarje koji je nakon završetka asfaltiranja novoga raskrižja sada ponovno uspostavljen. Ovo raskrižje bit će semaforizirano s obzirom da Rakarsku cestu sada presjeca obilaznica. Radovi na raskrižju nisu privedeni kraju, ali je omogućeno prometovanje ovim prometnim pravcem.

rakarska1.jpg
Rakarska ulica ponovno je puštena u promet preko novoizgrađenoga raskrižja

Pleška ulica pak je zatvorena za promet te je time i trajno postala slijepa ulica koja više se ne spaja na ulicu Hrvatske bratske zajednice. Na dijelu gdje su se ove prometnice spajale gradi se novo raskrižje koje će također biti semaforizirano. Ulica HBZ je produžena od Stadiona Radnik do ulice Šandora Brešćanskog te će nakon završetka gradnje obilaznice biti ulaz u naselje Pleso.

pleška1.jpg
Pleška ulica postala je slijepa ulica i više se neće spajati na ulicu HBZ

Nova obilaznica omogućiti će provedbu planova gradske uprave da se promet središtem grada premjesti na obilaznice i autocestu Zagreb Sisak, ali to ipak ponajviše ovisi o sredstvima Vlade RH odnosno državnih tvrtki Hrvatskih cesta i Autocesta da se ove prometnice izgrade u potpunosti. Promet bi se time središtem grada mogao usporiti i organizirati na način da se omogući uspostava gradske šetnice.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati